Større bedrifter kan få mer til kompetanseheving av ansatte – nye midler lyses ut nå

En rekke bedrifter har fått støtte fra Viken fylkeskommune til kompetanseheving for ansatte. Nå lyses det ut nye midler fra den ettertraktede tilskuddsordningen, og nye kriterier er på plass. Bedrifter med mer enn 25 ansatte kan motta inntil to millioner kroner i støtte.

Klikk for stort bildeVIKTIG OPPLÆRING: Flere bedrifter har brukt støttemidler til blant annet opplæring i digitale kommunikasjonsverktøy den siste måneden. Nå lyser Viken fylkeskommune ut nye midler til bedriftsintern opplæring. Istock  

- Vi har sett at dette er en støtteordning som har vært svært verdifull for næringslivet i Viken-samfunnet. Derfor er vi glade for at vi nå kan lyse ut flere midler, og har fått på plass retningslinjer som gjør ordningen relevant for enda flere av Vikens bedrifter, sier fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad i Viken fylkeskommune.   

Johan Edvard Grimstad (Sp), Fylkesråd for næring og tannehelse - Klikk for stort bildeSTØTTER NÆRINGSLIVET: Johan Edvard Grimstad (Sp), fylkesråd for næring og tannehelse. Tom-Egil Jensen  Nå er det klart for andre utlysningsrunde til tilskuddsordningen for bedrifter i Viken som ønsker å gi sine ansatte kompetanseheving og bedriftsintern opplæring i den krevende korona-situasjonen.

Les mer om retningslinjene og hvordan du søker her 

Kan søke om mer i støtte

Retningslinjene i tilskuddsordningen i denne andre runden er altså justert, og gir muligheter til å søke støtte til mer omfattende opplæringstiltak. Samtidig er nåløyet trangere, og søkerne må konkurrere om midlene som kan fordeles.

Les også: Nå kan flere søke støtte til bedriftsintern opplæring

Det har til nå blitt gitt inntil 300 000 kroner i tilskudd per bedrift. 

Fylkesrådet åpner nå for at bedrifter med mer enn 25 ansatte kan motta inntil 2 millioner kroner i støtte.

Bedriften må gjennomføre en større omstilling, som igjen krever at det gjennomføres omfattende kompetanseutviklingstiltak i bedriften. Bedriften må ha en plan for opplæringen som bygger på en gjennomført kompetansekartlegging og behovsanalyse. Opplæringsplanen skal være godt forankret hos bedriftens ansatte.

- Det betyr at det skal være mulig for mellomstore og større bedrifter å kunne sikre opplæring for flere av sine ansatte, sier Grimstad.

Søknadsfrist i juni

Den totale rammen for ordningen vedtas i fylkestinget 20. mai.

Utlysningen i 2020 har vært del av Viken fylkeskommunes tiltakspakke til næringslivet i forbindelse med korona-situasjonen.

Søknadsfristen er 4. juni 2020.

Tidligere denne måneden ble det fordelt 24 millioner kroner til en rekke bedrifter i Viken-samfunnet. Her finner du oversikt over de som fikk støtte i den første utlysningsrunden

Til toppen