Storstilt samarbeid om felles etablerertjeneste for hele Viken

Det skal bli enklere for alle som vil starte egen virksomhet å få veiledning og opplæring. Fra 2022 blir det en felles etablerertjeneste for hele fylket. Nedre Romerike er første region som signerer samarbeidsavtalen med Viken fylkeskommune, Innovasjon Norge og NAV. SAMARBEID: Lillestrøms varaordfører Thor Grosås, fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad, Ann Iren Fidgett fra NAV Lillestrøm og Joachim Thorsen fra Innovasjon Norge signerte samarbeidsavtalen på StartUp-festivalen 19. oktober. Viken fylkeskommune   

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er svært glad for at vi har fått på plass en felles etablerertjeneste for hele Viken. Det er viktig å legge til rette for, og gjøre det enklere for, alle potensielle gründere og nyetablerere som trenger råd og veiledning i oppstartsfasen. Og det er viktig at tjenestetilbudet er gjenkjennelig uansett hvor i fylket man befinner seg. Dette vil komme hele Vikens næringsliv til gode, sier fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad i Viken fylkeskommune.

Skal hjelpe gründere

Etablerertjenesten er et samarbeid mellom kommunene, NAV, Innovasjon Norge og fylkeskommunen og skal hjelpe gründere i tidlig fase av etableringen.

Tjenesten er et lavterskeltilbud til personer som planlegger å etablere sin egen virksomhet eller som planlegger vekst i bedriften. Alle etablererkontorene skal tilby veiledning og grunnleggende etablererkurs, men mange vil også tilby kontorplasser, møteplasser og oppfølgingstiltak.

11 kommuneregioner er nå klare for å inngå samarbeid med Viken fylkeskommune, Innovasjon Norge og NAV om å drifte en felles etablerertjeneste for hele Viken.

Nedre Romerike først ut

19. oktober signerte Grimstad avtalen med Lillestrøm kommune på vegne av kommunene Aurskog-Høland, Lørenskog, Nittedal og Rælingen, som dermed ble de første som formelt blir med i samarbeidet. Det skjedde under StartUp-festivalen på Lillestrøm i regi av Kunnskapsbyen Lillestrøm, etablerertjenesten, kommunene på nedre Romerike  og næringslivet.  

– Økt verdiskaping og å legge til rette for flere arbeidsplasser er et nasjonalt anliggende. At flere starter for seg selv og skaper egne arbeidsplasser er nødvendig. For Lillestrøm og de andre kommunene på Nedre Romerike er det derfor viktig å legge til rette for gründerskap og nyetablering. Etablerertjenesten er en viktig faktor i dette arbeidet og samarbeidet med Viken essensielt, sier varaordfører Thor Grosås i Lillestrøm kommune.

I løpet av høsten vil altså ytterligere ti kommuner fra hele fylket inngå tilsvarende samarbeidsavtaler på vegne av kommuneregionene.

Tett samarbeid med kommunene

De tre tidligere fylkene i Viken har alle hatt etablerertjenester fram til nå, men med ulik organisering og eierskap. 

Den felles etablerertjeneste som nå rulles ut for hele Viken ut får virkning fra 1. januar 2022.

– Vi er glade for å ha et tett samarbeid med kommunene om dette. Kommunene er førstelinjen, og ofte det første kontaktpunktet for de som planlegger å starte eget, sier Grimstad.  

Les mer om etablerertjenesten