Ta fagbrev på jobb

Viken fylkeskommune tilbyr fagbrev på jobb kontrakt til voksne arbeidstakere som har praksis, men trenger opplæring for å ta fagbrev. Du kan søke fra 15. august.

Ta fagbrev på jobb - Klikk for stort bilde

Voksne arbeidstakere som vil ta fagbrev

Fagbrev på jobb er en ordning for voksne som er i et arbeidsforhold. 

Dette er en mulighet for å få fag- eller svennebrev på grunnlag av allsidig praksis, realkompetansevurdering og opplæring kombinert med veiledet praksis i vanlig arbeid.

- Norge trenger flere fagarbeiderne, og vi ønsker at så mange som mulig kan få fagbrev, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.

Her kan du lese mer om fagbrev på jobb og hvordan du søker

Du kan søke fra 15. august

Det har vært en midlertidig stans i ordningen siden mars 2020. Nå har Fagbrev på jobb vært til politisk behandling, og det er kommet nye retningslinjer. Ordningen åpner opp igjen for nye søknader fra 15. august. Søknader som ble sendt inn før mars 2020 vil nå bli behandlet. 

Viken fylkeskommune tilbyr fagbrev på jobb kontrakt til kvalifiserte søkere med 1 - 4 års relevant praksis i henhold til læreplanen i faget.

- Målgruppen er voksne i arbeidslivet og vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å ta fagbrev på jobb, fortsetter Jacobsen.

Dette er kandidater som ikke oppfyller dokumentasjonskravet som praksiskandidat.

For kandidater med mer enn 5 års praksis vil det å være praksiskandidat være den raskeste veien til fagbrev.

Hvem kan søke?

Bedriften søker på vegne av kandidaten. Det er bedriften og kandidaten som er ansvarlig for å komme i gang.
Kandidatene skal være i jobb og ha full lønn under hele læretiden.

Til toppen