Tar imot pasienter til ordinære kontroller igjen

Nå kan tannhelsetjenesten i Viken igjen ta imot pasienter til ordinære kontroller og undersøkelser. Pasienter og eventuelle ledsagere blir i forkant av timen bedt om å avklare smittestatus på telefon. Instrumenter tannhelse - Klikk for stort bildeInstrumenter tannhelse Morten Brun  

- Det nå er svært lav smittespredning i befolkningen, og myndighetene anbefaler nå at vi kan komme tilbake til normal aktivitet, så lenge godkjente smittevernsrutiner følges, sier Berit M. Binde, direktør for tannhelsetjenesten i Viken fylkeskommune.

Hun er glad for å kunne ønske velkommen tilbake til tannklinikkene, men påpeker at pasienter fortsatt må være tålmodige fordi gjenåpning betinger at arbeidet må tilrettelegges og organiseres så smittevernsrutiner blir godt ivaretatt.

Pasienter får innkalling

Pasienter som skal til ordinære undersøkelser, kontroller, samt utsatte behandlinger vil få beskjed om ny time på SMS eller telefon. Dersom det er spørsmål knyttet til timeinnkalling bes pasientene om å ringe sin tannklinikk.

Fra 27. april har tannklinikkene tatt imot pasienter som trengte behandling relativt raskt, samt akuttbehandling. I tråd med de nye anbefalingene fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet åpnes det nå for å gjennomføre ordinære kontroller og utsatte behandlinger

De tre tannklinikkene for akuttbehandling av koronasmittede pasienter vil fortsatt være i drift.
 

Til toppen