Utdelingsseremonier for fag-, svenne- og kompetansebrev utgår i 2020

Med bakgrunn i smittevernsrestriksjonene har Viken fylkeskommune besluttet å ikke gjennomføre fysiske utdelinger av fag-, svenne- og kompetansebrev høst og vinter 2020.

Elev med beskyttelse foran ansiktet bøyer seg over metall og sveiser. - Klikk for stort bildeDet blir ingen utdelingsseremonier for fag-, svenne- og kompetansebrev i 2020. Jarle Nyttingnes

Fag-, svenne- og kompetansebrev overrekkes i utgangspunktet formelt via utdelingsseremonier som arrangeres ulike steder i fylket.

Det er nå flere nyutdannede fagarbeidere som venter på å få tilsendt invitasjon til en av våre utdelingsseremonier, men disse utgår altså i 2020.

Når og hvordan får jeg tilgang til fag-, svenne- eller kompetansebrevet mitt?

  • Alle som har avlagt og bestått fag-, svenne- og kompetanseprøve innen september 2020, får etter planen tilsendt fag-, svenne- og kompetansebrevet sitt fortløpende, innen utgangen av oktober.
  • Resterende får tilsendt fag-, svenne- eller kompetansebrevet sitt forløpende innen utgangen av året.
  • Fag-, svenne- eller kompetansebrevet blir sendt til folkeregistrert adresse.

Du får beskjed når fag-, svenne- eller kompetansebrevet er sendt

Enhet fagprøver og dokumentasjon sender ut en bekreftelse til e-postadressen som er registrert i systemet til fylkeskommunen, eller via digital post (Altinn/Digipost), når fag-, svenne- eller kompetansebrevet har blitt sendt.

For å sikre en rettferdig saksgang vil eventuelle henvendelser via telefon og e-post ikke medføre en raskere produksjon. Vi ber om forståelse for dette.

Fagbevis i kortformat

Hvis det er ønskelig å ha fagbeviset i kortformat (bankkortstørrelse), kan fagbevis med bilde, signatur, fagnavn og prøvedato bestilles. Dette kalles også lommefagbevis.

Bestill lommefagbevis via dette skjemaet

Det er IDEMIA AS som produserer fagbeviset og som er ansvarlig for bestillingen.

Til toppen