Viderefører toppidrett og yrkesfag på Ål videregående skole  

– Vi vil videreføre satsingen på å gi elever mulighet til å kombinere yrkesfag og toppidrett på Ål videregående skole, sier Siv Henriette Jacobsen (Ap), fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken fylkeskommune.
Løper i startblokk - Klikk for stort bildeViken viderefører idrettssatsing på Ål videregående skole Shutterstock  
 

Siden 2019 har det vært arbeidet med et prosjekt som heter Toppidrettsregion Hallingdal. Dette prosjektet fikk støtte av regionrådet for Hallingdal med 300 000 kroner, og har vært et samarbeid med Olympiatoppen, de tre videregående skolene i Hallingdal (Ål vgs, Gol vgs og NTG Geilo).   

Skoleåret 2020-2021 har det vært gjennomført en pilot som sikrer elever ved Ål videregående skole muligheten til å kombinere yrkesfag med toppidrett som valgfag. Dette tilbudet skal nå videreføres for skoleåret 2021-22.  

– Bra tilbud

– Jeg er glad for at vi kan videreføre denne satsingen. Dette er et veldig bra tilbud der eleven får mulighet til å drive med toppidrett samtidig som de får yrkesfaglig kompetanse, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen.  

På en interpellasjon i fylkestinget 18. februar fra Iselin Haugo (H) om satsing på toppidrett og yrkesfag i Viken, svarte Siv Henriette Jacobsen at fylkesrådet vil utarbeide et forslag til en Viken-modell for satsing på unge idrettstalenter. Denne skal legges fram for fylkestinget.  

– Det bør være mulig å kombinere toppidrett og yrkesfag i Viken, og at det ikke må være en forutsetning at idrettstalenter i Viken kun skal søke studieforberedende linjer, sier Siv Henriette Jacobsen.  

Til toppen