Viken fylkeskommunes reisestipend til Putte H. Dal

Fylkesråd kultur og mangfold, Camilla Eidsvold, delte ut reisestipend til kunstner Putte H. Dal på Østfold kunstnersenter.
To kvinner i en park - Klikk for stort bildePutte H. dal fikk Viken fylkeskommunes reisestipend av fylkesråd kultur og mangfold, Camilla Eidsvold Østfold kunstnersenter

Reisestipend for kunstnere utdeles til en kunstner som er bosatt i Østfold og som jobber innenfor området visuell kunst. Camilla Sørensen Eidsvold, fylkesråd Kultur og mangfold i Viken fylkeskommune, delte ut stipendet på kr. 25.000,- til Putte H. Dal.

Juryen sier dette om Putte H. Dal:
Prismottageren er valgt på bakgrunn av sine innovative og bærekraftige arbeider. Kunstneren jobber med små objekter som sier noe om større sammenhenger i tilværelsen. Hun finner tilsynelatende verdiløse gjenstander og gir dem ny verdi og innhold.

Nye fortellinger

Med en leken tilnærming lager hun nye fortellinger formet av materialer som en pimpstein, et viskelær, et såpestykke, en korall, alt kan inngå i et nytt kretsløp. De små skulpturelle objektene er satt sammen med stor håndverksmessig presisjon.

Smykker

Disse er også smykker og når de bæres kan de fungere samtaleskapende med sine rike referanser.
Juryen håper reisestipendet kan inspirere til nye fortellinger og materialsanking.

Til toppen