Viken-oppløsningen offisielt oversendt Stortinget til behandling

Regjeringen overleverte torsdag 12. mai forslag til Stortinget om å oppløse Viken.Siv Henriette Jacobsen - Klikk for stort bildeSiv Henriette Jacobsen Morten Brakstad  

 

Etter en bred politisk debatt, landet et flertall i fylkestinget tidligere i vinter på at opprettelsen av Buskerud, Akershus og Østfold vil være til det beste for å sikre medvirkning og demokrati i regionen.

Fylkesrådet er godt fornøyd at regjeringen følger opp fylkestingets vedtak og at Stortinget nå får saken til behandling.

– Jeg er glad for at regjeringen leverer, og at søknaden vår om å dele opp Viken nå er sendt Stortinget. Det er en viktig milepæl i arbeidet med å bygge tre nye fylker. Det blir godt å få det avgjørende vedtaket i Stortinget på plass, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap).

Stortingsbehandling i juni

Selve debatten i Stortinget om oppløsningen av Viken skal avholdes i juni. Et bredt flertall på Stortinget har allerede varslet at de vil støtte det som nå er regjeringens forslag til vedtak.

Alt ligger dermed til rette for at oppløsningsarbeidet har god framdrift og at Viken fylkeskommune vil opphøre som planlagt 1. januar 2024.

– En søknad om å få dekket kostnadene vil bli sendt regjeringen i høst og vi forventer at regjeringen også leverer på dette som lovet, sier Jacobsen. 

Til toppen