Viken støtter årets TV-aksjon

Fylkesrådet i Viken gir 250 000 kroner til årets TV-aksjon og stiller kontorlokaler til disposisjon for en god sak. – Dette er et felles ansvar, som Viken fylkeskommune vil være med å ta, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna.
Slik ønsker vi å se havet - fritt for plast.  - Klikk for stort bildeSlik ønsker vi å se havet - fritt for plast. Charlie Jung - Getty Images

– Vi er svært glade for å kunne bidra til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet. Plast kan føres med havstrømmer langt av gårde, og ramme natur og mennesker over hele kloden. Derfor er dette et felles ansvar, som Viken fylkeskommune vil være med å ta, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna.

Årets innsamlingsmidler går til WWF (Verdens naturfond) sitt arbeid med å bekjempe plast i havet utenfor Indonesia, Vietnam, Filipinene og Thailand, hvor problemet er størst. Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. En tredjedel av plasten kommer fra Sørøst-Asia.

Målet er at lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal samarbeide om å redusere utslipp av plast til elver og hav med 7000 tonn årlig.

–Et felles ansvar

Tonje Brenna - Klikk for stort bildeTonje Brenna Hallvard Mørk Tvete, Viken fylkeskommune  –Jeg tror alle som så plast-hvalen fikk en skikkelig vekker. Søppel og plast i havet er ikke bare et miljø- og forsøplingsproblem, det er også en trussel mot livet i havet. Dette må vi både forebygge og behandle. Vi må gjøre den store jobben med å rense havene for plast, samtidig som vi sørger for at så lite plast som mulig slippes ut i havet i fremtiden, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap).

–Selv om støtten til årets TV-aksjon går til bekjempelse av plast i havet langt fra norske farvann, så er det viktig at også vi her hjemme tar vårt ansvar. Plast kan føres med havstrømmer langt av gårde, og ramme natur og mennesker over hele kloden. Derfor et dette et felles ansvar, som Viken fylkeskommune, med fylkesrådet i spissen, vil være med å ta, sier Brenna.

Samarbeider godt

Et godt maritimt miljø og vern av dyreliv i og langs Oslofjorden er en prioritert sak for fylkesrådet. Fylkeskommunen samarbeider tett med kommuner i Viken og staten om vannforvaltningen.

Senere kan du lese om hvordan du kan bidra til årets TV-aksjon. Følg med på våre Facebook-sider

TV-aksjonen går av stabelen 18. oktober.

Les mer om TV-aksjonen NRK 2020

Til toppen