Viken trår til for mer jobbsykling

Klikk for stort bildeVil ha flere jobbsyklister Ove Töpfer  Ansatte ved tre videregående skoler i Fredrikstad og Sarpsborg skal tråkke opp løypa for storsatsingen HjemJobbHjem i fylkeskommunal sektor. Målet er renere luft og bedre bymiljø.

Flere private bedrifter deltar allerede i den grønne mobilitetsordningen HjemJobbHjem i regi av Bypakke Nedre Glomma. Nå har de første videregående skolene meldt sin interesse, og det er blant annet levert elsykler som de ansatte kan prøve ut.

Tar ledertrøya

– Vi er fornøyd med at disse skolene tar samfunnsansvar og legger til rette for mer miljøvennlige reiser for sine ansatte, sier Tonje Brenna, fylkesrådsleder i Viken.

Medlemskap i ordningen innebærer at alle ansatte får gode alternativer til bruk av bil. Tilbudet er organisert av Bypakke Nedre Glomma og skal bidra til at mer persontransport i byområdene tas med kollektivtransport, sykkel og gange.

Tråkker opp løypa

Disse videregående skolene ble fra september medlemmer av HjemJobbHjem, som de første fylkeskommunale enhetene.

  • St. Olav vgs i Sarpsborg
  • Glemmen vgs og Fredrik 2. vgs i Fredrikstad

Det vil si at til sammen 548 ansatte får muligheten til å endre sine reisevaner gjennom ordningen. Ved en av skolene ble tilbudet om gratis sykkelservice så populært at det måtte settes av tre hele dager til gjennomføringen.

Gode forbilder

– Det er fantastisk at lærere og andre ansatte går foran som gode eksempler for elevene sine, og for alle oss andre som jobber i det offentlige, sier Tonje Brenna.

Hun viser til at HjemJobbHjem ordningen er enkel å sette i gang, enten virksomheten har få eller mange ansatte. Den byr på mange «gulrøtter» som motiverer til å velge elsykkel et par dager i uka, eller kanskje ta sparkesykkel i stedet for bilen hvis man bare skal på et møte eller en befaring i byen.

- Denne ordningen passer for alle, avslutter fylkesrådsleder Tonje Brenna.

Dette er HjemJobbHjem

  • Det kan tilbys personlig månedsbillett for offentlig transport, utlån av elsykler og tilrettelegging for sykkelparkering på arbeidsplassen med mer.
  • Bedriften forplikter seg til å jobbe for reduksjon av bilbruk til arbeidsreiser og må svare på en årlig reisevaneundersøkelse.

Klikk for stort bilde MOBIL SYKKELGARASJE: Utlån av elsykler gir lærerne ved de videregående skolene St. Olav, Fredrik 2. og Glemmen mulighet til å la bilen stå av og til. Bypakke Nedre Glomma  

 

 

 

Til toppen