Vikens siste fylkesting er gjennomført

9. november ble det siste fylkestingsmøtet i Viken avholdt, og fylkestinget i Viken er dermed historie. 

Roger Ryberg og Siv Henriette Jacobsen foran en trapp - Klikk for stort bildeFylkesordfører Roger Ryberg og fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen André Strand, Viken fylkeskommune

Det ble ikke et møte for de store politiske sakene. I stedet ble den politiske uenigheten lagt til side, og politikerne syntes mer opptatt av å takke hverandre og ønske hverandre lykke til videre. Så også fylkesordfører og fylkesrådsleder. 

Fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) holdt en tale for fylkestingets medlemmer, der hun på vegne av fylkesrådet i Viken takket for samarbeidet med fylkestinget og oppsummerte fylkeskommunenes fireårige levetid.

– Det har vært noen svært fine og minnerike år, og jeg har opplevd at vi tross ulik partitilhørighet har jobbet godt og konstruktivt sammen. Enkelte ganger har vi selvfølgelig vært rykende uenige om hvilke løsninger som er de beste. Men målet vårt har alltid vært det samme: Å jobbe til beste for innbyggerne våre, og å forbedre samfunnet vi alle er den del av. 

– Sammen har vi fått til svært mye, enten det har handlet om skole, kollektivtilbud, kultur, regionale planer, næringsliv, tannhelse eller annet. Viken har fått til mye, Viken har vist vei, sa hun. 

Til slutt rettet hun en stor takk til fylkesordfører Roger Ryberg.  

– Du har vært en stødig møteleder, en god ombudsmann for Viken, og du har loset fylkestinget igjennom til dels svært krevende tider. Tusen takk, sa hun.

Viken er ingen fiasko 

Fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) passet på å takke fylkesrådslederen tilbake, og takket fylkesrådet, fylkestinget og administrasjonen for godt samarbeid gjennom de siste fire årene. 

– Jeg blir stadig møtt med påstander om at Viken har vært en fiasko, men det stemmer bare ikke. Viken har virkelig levert, i bøtter og spann. Og der vi har vært spesielt gode, er å legge bort alle kjepphester og samle oss om det de viktige sakene, som Nasjonal transportplan. Og noe av grunnen til at vi har blir lyttet til, er nettopp det vi har blitt kritisert for, størrelsen på Viken. 

– Men nå vet jeg at det er flinke og dedikerte politikere som skal over i de tre nye fylkestingene, så jeg har full tillit til at de kommer til å fortsette å levere for sine innbyggere i årene som kommer. Lykke til videre, alle sammen, avsluttet fylkesordfører Roger Ryberg (Ap).