Aktuelt

Digitalt møte om tilskuddsordningen til kunst- og kulturprosjekter

8. mars arrangerer Seksjon for kulturutvikling et informasjonsmøte om tilskuddsordningen til kunst og kulturprosjekter i Viken for andre halvår 2021.  

Tekniske problemer for voksne som skal søke videregående opplæring i Viken

Vi har for tiden problemer med tilgang til den offentlige nettsiden Vigo Voksen, som benyttes når voksne skal søke om videregående opplæring. Søkere må dessverre vente med å få registrert sin søknad til systemet er åpent igjen. Vi gjør oppmerksom på at voksne kan søke hele året og IKKE har en bestemt søknadsfrist 1. mars, slik ungdommene har. 

Lyser ut støtte for næringsutvikling og innovasjon 

I år lyser Viken fylkeskommune ut 22 millioner kroner til næringsutvikling og innovasjon i Viken-samfunnet. Nå er det klart for første utlysningsrunde. Fylkesråd for næring Johan Edvard Grimstad håper ordningen blant annet kan bidra til nye arbeidsplasser i fylket vårt.     

Vi har 79 ledige læreplasser i Viken fylkeskommune!

– Er du lærelysten, har gode samarbeidsevner og er nysgjerrig? Da vil vi gjerne ha deg inn i en av våre 79 ledige læreplasser på videregående skoler og i fylkesadministrasjonen, sier Ingvild Bellen Wear i HR-avdelingen i Viken fylkeskommune.    

Hva skal jeg velge? Hva skal jeg bli?

Søknadsfristen til videregående opplæring er rett rundt hjørnet. Innen 1. mars må du ha søkt på de skolene og de utdanningsprogrammene du ønsker deg. – Når du velger videregående utdanning, velger du ikke retning for resten av livet. Velg en utdanningsretning du vil trives med, og som vil gi deg erfaringer du kan ta med deg videre i livet.

Hvilken skole er best på entreprenørskap?

Har du en favoritt – kanskje din egen skole – du mener er best på entreprenørskap? Send oss forslaget ditt. Kanskje skolen din vinner tittelen beste Entreprenørskapsskole i Viken – og prisen på 50.000 kroner. Fristen for å tipse oss er 17. mars. 

Viken fylkeskommune stenger fv. 120 Storgata i Lillestrøm

3. mai 2021 starter entreprenøren Isachsen Anlegg AS å rehabilitere deler av Storgata. Da stenger vi gata for gjennomkjøring fra krysset med Parkalleen til rett sør for krysset med Vestbygata.  

Bygger bro inn i det norske samfunnet

Med tilpasset opplæring og ekstra språkstøtte, er 13 voksne elever med kort fartstid i Norge på god vei inn i bygg- og anleggsbransjen. Målet er å gå ut med fagbrev fra Eidsvoll videregående skole om tre og et halvt år. Prosjektet heter Bygg broen.  

Over 60 søkte: Disse tre kunstnerne er vinnere av konkurranse ved Ås videregående skole

Tre kunstnere ble invitert til en lukket konkurranse om kunstprosjekt ved Ås videregående skole, og alle tre er valgt til å gjennomføre hver sine kunstprosjekter.    

– Kultur har aldri vært viktigere enn nå

Fylkeskommunen ga nesten 100 millioner kroner i tilskudd til kunst og kultur i Viken i koronaåret 2020.

Til toppen