Utfordringer med trådløst nett

Fra skolestart har det vært store utfordringer med trådløst nettverk på skolen. Det settes inn tiltak for å forbedre situasjonen. Dette vil dessverre ta noe tid, men det vil bli bedre utover høsten.

Videregående skoler i tidligere Buskerud har et felles nettverk som har blitt utdatert i forhold til hvor mye det brukes i undervisningen. I tillegg blir kapasiteten påvirket av at stadig flere elever logger seg på nettverket med mobil i tillegg til PC.  

Behov for nytt utstyr 

– Det er fortløpende gjort forbedringer på gammelt utstyr ved skolene, men nå må bygningene få nytt utstyr for at elevene skal merke forbedring. Det har lenge vært planlagt å skifte nettverk i 2022, men vi ser at det er nødvendig å få nytt utstyr på noen skoler allerede nå, sier Anders Aagaard Sørby, digitaliseringsdirektør. 

Kapasiteten på nettverket har blitt for dårlig tidligere enn forventet. Når utstyr blir levert, tar det en uke for hver skole å få montert nytt nettverk. Det er kun kapasitet til å montere utstyr på én skole om gangen, så det vil ta litt tid før alle merker effekt. Det er derfor usikkert når situasjonen blir bedre på den enkelte skole. Mer informasjon kommer når plan for montering av nytt nettverk er klar.  

Forbedringer gjøres så fort som mulig 

– Jeg forstår veldig godt at både elever, foresatte og lærere blir frustrerte når dårlig nettverk går ut over undervisningen. Vi gjør forbedringer så raskt som mulig. Takk for tålmodighet i ventetiden, sier Sørby.  

Digitalisering samarbeider med områdedirektører og rektorer for å løse utfordringen med nettverk.  

Du kan bidra ved å ta mobilen av Viken-nettverket 

Siden 13 skoler deler på samme nettverk, blir kapasiteten påvirket av hvor mange som er logget på til enhver tid. Hvis du sletter Viken-nettverket fra din mobil, bidrar du til at det går raskere å bruke nett på PC. Det hjelper også om du slår av Wi-Fi på mobilen.  

Kontakt 

Dersom du har spørsmål, kan du kontakte lokasjonssupport ved skolen.  

Til toppen