Sommerskole for deg med stryk eller ikke vurdering

Har du karakteren 1, eller står du i fare for å få karakteren 1 i et fellesfag? Har du ikke vurdering i et fellesfag fra 2021 eller tidligere? Viken tilbyr gratis sommerskole i et utvalg fellesfag sommeren 2022!

Friluftsliv i fantastisk vinternatur på Finse

Programfag friluftsliv dro på vintertur til Finse den 4.-7. april. Første natt lå de inne på Finsehytta, men de resterende nettene måtte de skape sitt eget ly - et egenprodusert snøhotell . Nyt bildene fra årets vakreste tur.   

Jødisk museum foreleste om flukt

Mats Tangestuen fra Jødisk museum besøkte historietimen til 3ida for å snakke om flukt. Parallellene til dagens situasjon i Ukraina var flere, men dessverre ikke de eneste. I løpet av økten drøftet han flere kriger og etablerte et tydelig mønster hvor ordene trygghetssøken og fremmedfrykt skilte seg ut som nøkkelord.   

På tur til Sagene arbeidermuseum med Sosiologi

Onsdag 4. mai tok sosiologi- klassen turen til Sagene arbeidermuseum for å bli mer kjent med industri – og arbeiderhistorien i Oslo. Temaet er sentralt for forstå arbeidere og arbeider-saken før og nå. Hvilke muligheter hadde for eksempel den enkelte til å påvirke sin arbeids – og livssituasjon som fabrikkarbeider i Norge på 1850 -tallet og utover på 1900 -tallet?  

Super Smash Ultimate turnering med elite-nivå

Det var full brakke og god stemning da biblioteket arrangerte Super Smash Ultimate turnering på skolens Teknolab. Uten å vite det hadde annonseringen lokket frem en elite-spiller som rangerte som topp 15 i Norge. Dette ble et spenningsmoment for flere av de faste Smash-spillerne som hadde bistått i å utforme turneringen.        

Myk skolestart med introdager

Velkommen til en myk skolestart på Asker videregående skole. Vi arrangerer introdager 15. og 16. august. Introdagene gir deg en mykere oppstart på skoleåret. Tilbudet er gratis og går til deg som skal begynne på Asker videregående skole til høsten eller deg som går i Vg1 eller Vg2 og ønsker en oppfriskning to dager før skolen starter for alle.

Søknadsfrist fratrekk av fravær

Fredag 20. mai er fristen for å søke om å trekke fravær.  

Kald krig sett fra innsiden

Tidligere generalmajor Tor A. Sandli besøkte Asker vgs i dag og delte av sine erfaringer med kald krig, Russland, Nato og norsk sikkerhetspolitikk. Sjelden har vel stoffet fra historiebøkene vært mer aktuelt. For idrettselevene på tredje trinn ble dette en historietime fylt av fascinerende anekdoter og fakta fra en autoritet med rik erfaring på feltet.    

Byvandring på Grønland

Ekskursjoner bringer variasjon og nye perspektiv på fagstoffet fra bøkene. I Vg2 sosiologi fikk elevene til lærer Aase Larssen Nordtorp Houge nylig utforske kulturelle forskjeller, arv og miljø innenfor rammen av Grønland og Interkulturelt museum på en guidet tur kalt "Grønland for grønskollinger".              

Innleveringsdag for kreativt romanprosjekt

  I engelskklassene til Anne-Marie Torp jobber nye elever hvert år med et kreativt romanprosjekt. Fokuset ligger på personskildring, men elevene har kunnet velge mellom flere forskjellige måter å beskrive sine hovedpersoner på. Slik får de et personlig, men også klart mål for øye, som oppmuntrer til en reflekterende form for lesing. Resultatet er en type oppgave som på en og samme tid fremmer leselyst, kreativitet, og engasjement.   

Til toppen