Askers ungdomsbedrifter vant flest priser i Propelljakten!

I år har Asker vgs for første gang hatt 3 klasser i faget Markedsføring og ledelse 1. Fra disse har det blitt etablert totalt 10 ungdomsbedrifter. Disse deltok nylig i Ungt entreprenørskap sin konkurranse “Propelljakten” i Sandvika. Her var hele 88 håpefulle bedrifter fra Asker og Bærum samlet, men det var Asker vgs som vant i 6 av 8 mulige puljer. Her kan du lese litt mer om de kreative idéene som lå bak prisene. 


 
Study Buddy UB 

Fem elever fra ungdomsbedriften Studybuddy poserer med gavekortet sitt.  - Klikk for stort bildeStudybuddy UB vant et gavekort på 1000 kr for sin forretningsidé om studiehjelp.

 

Study Buddy UB er en bedrift med 5 elever. De har som forretningsidé å tilby betalt støtteundervisning via nettet fra elever på vgs til elever på ungdomsskolen. Her fokuseres det først og fremst på fag som matte og språkfag. Via bruk av en sosial plattform vil ungdomsskoleelever på en enkel måte kunne finne frem til videregående elever som sitter på kunnskap på det eleven ønsker å lære om. Et enkel og forholdsvis rimelig betalingssystem via Vipps vil gjøre det mulig å sette i gang undervisningen nokså raskt. 
 
 
MixeD UB 

Seks elever fra elevbedriften Mixed UB poserer med gavekortet sitt. - Klikk for stort bildeMixeD UB mottok en pris og 1000 kr for sin forretningsidé.

MixeD UB er en bedrift sammensatt av syv jenter som ønsker slå to fluer i ett smekk. De vil få arbeidsledige ut i jobb, samtidig som de ønsker å tilby en sunn og god müsli uten tilsatt sukker, inspirert av vår egen muslibar. Tanken er å la personer uten jobb tilberede müsli i nydelige glass, for så å selge disse som gavepakninger i butikker. Liker man muslien kan man komme med egen kontainer og kjøpe muslien etter vekt. 
 

Smart Boks UB

Fem elever poserer mens de sitter på en stolrekke blant andre elever.  - Klikk for stort bildeElevene fra Smart boks UB ble vinnere i sin pulje og vant 1000 kr til bedriften sin.

Smart Boks UB består av tre jenter og to gutter. De har et konsept om smartere kantinemateriell for skoler. Forretningsidéen består i å produsere et moderne og praktisk spisesett med boks, tallerken, kopp og bestikk som erstatter bruk av éngangsbestikk.

 

Gum Keepers UB 

Seks jenter i blå genser poserer foran en vegg med grønne blomster og gavekortet sitt i hendene.   - Klikk for stort bildeElevene fra Gum Keepers UB ble vinnere i sin pulje og tok med seg en pris på 1000 kr til bedriften sin.

Gum Keepers UB er en bedrift med seks elever som skal sørge for at brukte tyggiser finner sin vei tilbake til søppelkassen i stedenfor på bakken, under bordplaten eller i fuglenes mager. Tanken er å lage en tyggisboks med en egen del for brukte tyggis, slik man ser det på snusbokser. 

 

Handsome UB 

Fire gutter poserer med prisen sin foran en rød bakgrunn.  - Klikk for stort bildeElevene fra Handsome UB ble best i sin pulje og tok hjem en pris på 1000 kr.

Handsome UB er en bedrift som består av fire gutter og en jente. Forretningsideen er å lage en bruktbutikk for menn. Sitter du på fine klær du ikke får brukt kan du selge disse via Handsome UB til herrer i målgruppen 20-35 som er på jakt etter high-end herreklær til overkommelige priser.

 

Expired UB 

Elevene fra ungdomsbedriften Expired poserer på scenen sammen med prisutdeleren.  - Klikk for stort bildeExpired var en av vinnerbedriftene, og tok med seg en pris på 1000 kroner fra konkurransen i Sandvika.

Expired UB er en bedrift bestående av 5 gutter. Bedriftens forretningsidé er å holde kontroll på forbruksdatoen til kjølevarene i ditt kjøleskap. Ved å overføre holdbarhetsdatoen fra dagligvarekjedenes egne apper som f. Eks Rema1000's  Æ - eller kassalappen -  vil kunden enkelt kunne holde oversikt over holdbarhetsdatoen og unngå å kaste mat. 


 Vi gratulerer elever og lærere så mye med disse fabelaktige resultatene, og håper vi ser disse nyttige idéene bli tilgjengelige i samfunnet med tid og stunder!