En verdig vinner av elevrådskonkurransen!

Hvilket elevråd er det beste i vårt skoleområde i Viken? Jo, det er elevrådet på Asker vgs! 🏆🙌

Elevrådet ved Asker vgs vant pris for beste elevråd i sør-vest Viken - Klikk for stort bildeAsker vgs - beste elevråd! Bak fra venstre: Markus, Mariana, Martine, Ida. Foran fra venstre Nora og elevrådsleder Samantha. Anne-Grethe W. Gundersen   

Viken fylkeskommune lyste tidligere i år ut en konkurranse om det beste elevrådet i hvert skoleområde i Viken. De ønsket å synliggjøre og berømme det fine arbeidet elevrådene gjør. Juryen bestod av representanter fra ungdommens fylkesråd, Elevorganisasjonen i Viken, fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen, samt elev-, lærling- og mobbeombudet. 

Styret i elevrådet sendte inn en oversikt over hva de har gjort av tiltak, arrangementer og arbeid det siste året. Basert på dette, så gikk vårt elevråd til topps blant skolene i området Viken sør-vest (Asker, Rud, Bleiker, Nesbru, Holmen, Dønski, Sandvika, Kongsberg, Eiker, Drammen, Åssiden, Lier, St, Halvard, Røyken) med denne begrunnelsen:
"Årets elevråd er et elevråd som virkelig har tatt dette på alvor- de jobber for hele skolen og litt til!" Gratulerer til alle som er med i elevrådsarbeidet! 😊

Juryen sier videre: "Elevrådet har god struktur i sitt arbeide og har hyppige møter. De legger til rette for at alle elever kan engasjere seg på skolen; ikke bare tillitselevene. Det bidrar til et aktivt elevdemokrati der alle som har lyst, får mulighet til å bidra. Dette arbeidet er juryen spesielt imponert over."

Juryen mener også at arbeidet som elevrådet har gjort under pandemien, bl.a. gjennom kampanjen #askerbacker er særskilt bra! De vektlegger i tillegg elevrådets arbeid for inkludering med iverksetting av makkergrupper i programfag for å bidra til at elever blir kjent og er sammen på tvers av programmer.

Det er mange godord til Askers elevråd - her er hele begrunnelsen. (DOCX, 24 kB)

Premier er på kr. 10.000 og pengene må benyttes på tiltak for å sikre et godt og inkluderende skolemiljø på skolen, innen sommerferien 2021!

Elevrådet ved Asker vgs vant pris for beste elevråd i sør-vest Viken - Klikk for stort bildeAsker vgs - beste elevråd! Anne-Grethe W. Gundersen   

Til toppen