17. mai-program for Asker videregående skole

Endelig kan vi feire 17. mai med tog forbi Skaugum. Asker videregående skole går i toget under egen fane. Les her for informasjon om nasjonaldagen for våre elever. 

Asker videregående skole går som nummer 16 i toget i år. Oppmøte kl 08.10 på Rødlåven mot Sem. Vi inviterer alle elever i Vg1 og Vg2 til å delta i toget rundt Skaugum. Russen har sitt eget opplegg. Avgangselever som ønsker å delta i toget, kan ikke ha på russeklær eller ha russeeffekter. 

I år holder vår egen russepresident Ole Jakob Sollesnes Lunde tale på torget på vegne av askerungdommene. Vi håper at så mange som mulig av elevene ved Asker vgs vil bli med i toget og etterpå delta i arrangementet på torget og høre talen.

Som et ledd i skolens aktive inkluderingsarbeid, ønsker vi at klassene inviterer til et fellesskap på nasjonaldagen. Klassene planlegger dette i klassens time torsdag 12. mai. Det at klassene samles, kan dempe noe av det utenforskapet som kan oppstå i forbindelse med russegrupper som er i etableringsfasen i Vg1 og Vg2. 

Vi oppfordrer foresatte til følgende:

  • å bidra til samkjøring på morgenen, slik at flest mulig kan gå med klassen sin i toget. Husk at ungdommene må gå de siste 10-15 min til fots, så beregn god tid. 
  • å åpne sine hjem for de klassene som ønsker å samles etter arrangementet i sentrum.
  • å støtte opp om at klassen kan ha et fellesskap på starten av nasjonaldagen og motivere egen ungdom til å delta på dette.
  • å komme og se på toget og rope hurra for nasjonaldagen i Asker sentrum.

Se programmet for Asker kommune 17. mai i Asker 2022 | Asker kommune

Asker videregående skole hadde helt ny fane i 2019. Etter to år med pandemi, blir dette andre gang skolens nye fane tas fram på nasjonaldagen. Løfter Askers nye togfane • Budstikka 

Ana bærer den nye fanen Cathrine Kittilsen Zandjani  elever går i toget med Asker vgs Cathrine Kittilsen Zandjani  

Til toppen