Nyhetsbrev i januar

Her kommer en oppdatering om skolens aktiviteter i januar. Les skoleårets sjette nyhetsbrev.

Vurderinger og karakterer 

Terminslutt 15. januar. 

Halvårsvurderingene er synlige i VIS for elevene fra og med tirsdag 17. januar. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er klageadgang på halvårsvurderinger. Dette er underveisvurderinger som er ment for å motivere til videre læring og lærelyst.

Vi minner om at vi fortsatt arrangerer matematikkettermiddag hver tirsdag på rom 251 fra kl 16 for de som ønsker å jobbe med matematikk og få hjelp.

Nyhet: Vi starter opp studieverksted for hjelp til skriveoppgaver på torsdag 19. januar kl 14.30-16.30 på rom 251.

Erasmus-utvekslingsbesøk i Vg1

I januar har vi besøk fra Tyskland, Spania og Frankrike. Tjue elever og deres lærere fra hvert land besøker oss og innlosjeres hos våre elever. Elevene følger et eget program for skoledagene. Våre elever som er med på utvekslingsprogrammet skal gjøre gjenbesøk hos sine Erasmus-makkere.

Erasmusbesøk

Digitalt foreldremøte med Politiets nettpatrulje

Torsdag 19. januar kl.19:00 inviteres foresatte til digitalt møte med Politiets nettpatrulje Oslo og Medietilsynet. Tema for møtet er "Delingskultur - voldsvideoer, seksuelt krenkende innhold og andre krenkelse på nett". Medietilsynet vil legge fram ferske funn fra Barn og medier 2022, og vil vøre tilgjengelig for spørsmål.

Foreldremøtet blir strømmet digitalt via politiets YouTube-kanal

 

Tid for fagvalg

Elevene i Vg1 og Vg2 skal snart velge hvilke fag de vil ha neste skoleår. Les mer om hvilke aktiviteter som venter elever og foresatte for å gjøre det endelige fagvalget 04. februar.

Onsdag 18. januar har Vg1 fagtorg for å forberede seg på det endelige fagvalget. Skoledagen utvides for å gi Vg1-elevene orientering om fag de er interesserte i å velge.

Les mer her: Tid for fagvalg

Ungdomsskoleelever på besøk

I januar får vi digitalt besøk av 10. trinnselever.

Tirsdag 24. januar besøker ungdomsskoleelevene oss som en del av skoledagen sin. Samme kveld 24. januar inviterer vi til åpen kveld for foresatte og elever i 10. trinn fra kl 19.30.

Les mer her:  Åpen dag og åpen kveld

Revytid

Askerrevyen er i gang med sitt arbeid og gruppene er etablert. Alle har arbeid fra 04. til 16. februar. Les mer om revyen her: Askerrevyen

Hvis din ungdom er med på revyen, inviteres du til å bidra med å være tilstede på skolen mens revyen jobber. Meld din interesse her: Foreldrekontakt revyen

Psykisk helse, seksuell helse og rus

Fram til vinterferien har skolen programmet Veivalg i Psykisk Helse (VIP) for Vg1. I år har vi valgt å fokusere på seksuell helse og rus.

Elevene skal ha to ulike opplegg i to økter:

  • Psykisk helse og rus
  • Spør først! I samarbeid med Barne- og familietjenesten, Asker kommune

Tilbud til foresatte: Møte for foresatte om psykisk helse, seksuell helse og rus 15. februar kl 18-19. Dette møtet vil også gi litt informasjon om eksamenstrekk, standpunktkarakterer og endelig fagvalg.

For de som har ungdom som man er bekymret for at utforsker illegale rusmidler, har Asker kommune et eget tilbud til denne foreldregruppen. Se mer info om skoleringsprogrammet her: Tuning in to Teens

Vaksinering mot smittsom hjernehinnebetennelse

Elever i Vg1 tilbys vaksinering mot smittsom hjernehinnebetennelse på vaksinasjonskontoret i Asker, Lensmannslia 4 mandag 06. februar kl 15.30 - 19. Timene gis ved drop in, så det er lurt å beregne litt venting. Spørsmål kan stilles til helsesykepleier ved Asker vgs Tone Lise Jakobsen, mob 47458927

Karriereveiledning

Skolen arrangerer universitetsturné 26. januar for Vg3-elevene. Elever i vg3 får i tillegg en dag med gyldig fravær for å kunne delta på et universitetsbesøk, foredrag eller annet som er relevant for videre utdanning.

Søknadsfrist til høyere utdanning åpner 1. februar og frist er 1. mars.

Les mer her: Søk opptak til utdanning i Norge - Samordna opptak

Privatisteksamen

Elever som har behov for å ta opp fag, eller ta eksamen i et fag skolen ikke tilbyr (for eksempel morsmål) må huske fristen for oppmelding som privatist 01. februar. 

Oppmelding til privatisteksamen - informasjon

Viktige datoer  

Skoleruta tidligere Akershus

Skolens egen kalender

Til toppen