Nyhetsbrev i september

Hver måned vil vi legge ut nyheter som har vært delt på skolens hjemmesider og gi noen innblikk i hvilke aktiviteter som kommer på skolen framover. 

Elevaktiviteter i september

Overordnet del av læreplanen inneholder tre tverrfaglig tema som skolen jobber med på mange ulike måter i tillegg til å innarbeide temaene i fagene. Du kan lese om temaene her: 2.5 Tverrfaglige temaer (udir.no)

I tillegg til å arbeide med temaene i fagene, vil vi også markere teamene med ulike aktiviteter der elevrådets komiteer spiller en viktig rolle.

Bærekraftig utvikling i august

Elevene hadde en tverrfaglig skolestart der de jobbet med vannkraft som en kilde til fornybar energi. Energisk start på skoleåret med tverrfaglig energi-prosjekt - Asker videregående skole (viken.no)

Folkehelse i september

Friluftslivsdag for hele skolen 21. september der elevene gikk i makkergrupper og fant poster i området rundt Semsvannet. https://vm.tiktok.com/ZMF1W1kjF/

Livsmestring i oktober

Elevrådet markerer Verdensdagen for psykisk helse med psykisk helse-uke i ukene etter høstferien. Det vil bli informasjonsstand og utdeling av effekter i forbindelse med verdensdagen på skolens område. Elevrådet vil også servere noe å bite i hver morgen i uke 41. Elevene deltar på foredrag innenfor holdningsskapende arbeid med tanke på rus, russetid, grensesetting og seksuell helse.

Elevrådets psykisk helse-uke | Verdensdagen for psykisk helse

Demokrati og medborgerskap i november

Elevrådet arrangerer innsamlingsaksjon til inntekt for Etiopia. Temaet er "Vann forandrer alt". Les mer under

 

Skole-hjem-samarbeid og -møter

Det er avholdt møter for foresatte til Vg1-elever. Se her: Takk for gode møter for foresatte i Vg1 - Asker videregående skole (viken.no)

I november avholdes møter for foresatte til elever i Vg1 og Vg2. Tema for disse møtene er orientering om fagvalg og eksamen. Vi ønsker også et samarbeid med foresatte om årets tema for verdensdagen for psykisk helse: «løft blikket – se hverandre».

Tider:

Vg1:

10.11. kl 18.00 og 19.30 i auditoriet

Vg2:

15.11. kl 18.00 og 19.30 i auditoriet

Fagvalg

Vg1-elevene skal velge minst to programfag som de vil fordype seg i over to år fra ett programområde. I tillegg skal de velge minimum ett programfag som de kan, men ikke fordype seg i over to år. Elevene skal også velge hva slags matematikk-kurs de vil fortsette med i Vg2.

Vg2-elevene skal velge fordypning i to av fagene de har innenfor sitt programområde og i tillegg velge andre programfag enten innenfor sitt programområde eller fra et annet programområde.

Vi vil ha flere ulike informasjonsøkter for elevene slik at de blir godt kjent med valgmulighetene. Elevene gjennomfører et prøvevalg i desember og gjør det endelige fagvalget i januar.

Elevrådsseminar

Årets elevrådsseminar i regi av elevrådsstyret med elevrådsleder Felix Krogvold i spissen ble en suksess. Målet med seminaret var å lære hva det vil si å være elevrådsrepresentant, bli kjent, velge komiteledere og bli samstemte om mål for årets elevrådsarbeid.

Asker vgs ble kåret til Vikens beste elevråd i fjor og året før og dette elevrådet fortsetter ambisjonene og har høyt engasjement for å bidra til at det blir et godt år elevrådsår. Les mer her: Årets nye elevråd samlet på elevrådsseminar - Asker videregående skole (viken.no)

Innsamlingsaksjon

Hvert år arrangerer elevrådet en alternativ skoledag der elevene bruker dagen på å jobbe til inntekt for en skole i Etiopia som Asker videregående støtter gjennom sin årlige elevaksjon. Hver elev skal samle inn 500 kr. ved å gjøre en jobb hjemme, for venner, naboer, familie eller for arbeidsgiveren sin for de som har jobb ved siden av skolen. Innsamlingsdage
Elen er i november. 

Spørsmål knyttet til innsamlingsaksjonen kan rettes til avdelingsleder Anne-Karine Knutsen anneknu@viken.no

Revy

Hvert år arrangeres Askerrevyen. Revyen er helt elevdrevet uten innleide krefter, med eget budsjettansvar. Elevene som har lyst til å være med i revyen, melder seg på gruppen de kan tenke seg å bli med i. Gruppene som bidrar på scenen, holder audition. Ikke alle elever som har lyst, kan være med, men man sørger for at alle blir ordentlig vurdert. Miljøarbeider og revysjefene bidrar til å sørge for et inkluderende arrangement som vi som skole kan samles om og være stolte av. Revyen er i februar.

Nyttige apper

På skolens hjemmeside har det siden skolestart blitt tipset om nyttige apper for elever og foresatte. Les alle tipsene her:

Elevtjeneste i Viken: Appen er en viktig del av satsingen «Helsefremmende skole», og er spesielt utviklet til bruk i videregående skole. Med appen skal ungdom lettere kunne få oversikt over og tilgang til hjelpetjenestene, slik at flere får den hjelpen de trenger. Appen er ikke en erstatning for tilbudet skolen selv har til elever som ønsker hjelp og rådgivning, men er et fint supplement. 

Ungdom skal ikke komme til stengt dør - Asker videregående skole (viken.no)

Timeplan og elevinfo på Visma in School: Elevene trenger å oppdatere appen for å finne informasjon.

Last ned siste versjon av Visma InSchool-appen - Asker videregående skole (viken.no)

Digital postkasse: Skolen sender nå post digitalt. Dette sparer miljøet for avfall, og du mottar brev raskere.

Opprett en digital postkasse - Asker videregående skole (viken.no)

Digital skolehverdag: Om elev-PC-ordning og utstyrsstipend fra Lånekassen.

Nye elever: Husk PC/Mac til skolestart! - Asker videregående skole (viken.no)

Office-verktøy burde lastes ned på datamaskinen og mobilen og brukes til lagring i OneDrive framfor for eksempel google eller harddisk.

Laste ned og installere eller installere Microsoft 365 eller Office 2021 på en PC eller Mac

Viktige frister og datoer:

  • 15.11: Frist for å søke stipend hos Lånekassen Videregående skole (lanekassen.no)
  • 16.11: Planleggingsdag for alle skoler i Viken. Felles kompetansenettverksdag for lærere
  • 21. desember: Siste skoledag før jul. Elevenes skoledag er ferdig kl 12.00
  • 02.01: Første skoledag etter juleferien

Skolens kalender - har ser man bl.a. datoene for heldagsprøver. 

Til toppen