Friluftsliv i fantastisk vinternatur på Finse

Programfag friluftsliv dro på vintertur til Finse den 4.-7. april. Første natt lå de inne på Finsehytta, men de resterende nettene måtte de skape sitt eget ly - et egenprodusert snøhotell. Nyt bildene fra årets vakreste tur. 

Elever i aktivitet i snøen - Klikk for stort bilde Dag Nastad  

Dag Nastad og Gunn Dalebø tok nylig med seg programfag friluftsliv på de etter hvert legendariske årlige snøhule-turene til Finse. En tur som inntil videre blir den siste for elevene på Asker i lys av flytting av idrettsfag og tilhørende lærere. Desto hyggeligere at de var de velsignet med flott vær, og solide kuldegrader. Med nattetemperaturer som krøp ned mot minus 17 fikk de virkelig oppleve nytten av en god snøhule - og sovepose. 

Elever i aktivitet i snøen - Klikk for stort bildeTre elever finner varmen i en romslig snøhule de har bygget. Dag Nastad  

Turen startet den 4. april med avgang fra Asker rundt skolestart. Ved lunsjtider var de fremme ved Finse og tok en nord-østlig kurs mot Kvannjolnuten, hvor de slo leir. Her bygget de på snø-hotellet utover ettermiddagen, før ferden eventuelt gikk til Finsehytta for å nyte middag og en god natts søvn. 

Elever i aktivitet i snøen - Klikk for stort bildeFinsegjengen - 2022. Gunn Dalebø   

Dag to startet det virkelige eventyret, for nå skulle de bygge og overnatte i et komplett snøhotell med soverom, oppholdsrom, kantine, og stormskjermede korridorer. Underveis fikk de lære en rekke basisferdigheter i vinterfriluftsliv, men også mer spesifikke ting som skredlære, orientering, og bygging av nødbivuakk. Det ble også plass til en aldri så liten topptur. Nyt bildene i karusellen under eller sjekk ut lærer Dag Nastads flotte video. Kanskje blir det snøhuletur også på deg neste vinter? 


 


 

Til toppen