Informasjon om smittetilfelle C-19 på Asker vgs

Det er påvist koronasmitte i elevgruppen ved Asker vgs. Smitteoppsporing i gang.

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock  

Skolen har tett kontakt med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet og alle som er definert som nærkontakter har fått direkte beskjed og er satt i karantene. Alle som er satt i karantene bes om å teste seg snarest mulig. Deres familier bes om å være i avklaringskarantene inntil negativ test hos ungdommen. Det betyr at ungdommen som er satt i karantene skal teste seg og familiemedlemmer kommer ut av karantenen når ungdommens test er negativ. Ungdommen selv må sitte karantenetiden ut.

Mulige symptomer på Covid-19

Symptomer på covid-19 kan være hoste, feber, tungpusthet, nedsatt smaks- og luktesans, hodepine, slapphet og muskelverk. Magesmerter kan også forekomme. Særlig hos barn kan symptomer på Covid-19 være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner.

Testing

Det er viktig at elever/foreldre og ansatte følger med og tar kontakt for å bestille time til testing dersom de opplever symptomer på nyoppstått luftveisinfeksjon.

Her kan du bestille time digitalt til testing. Dersom du ikke har BankID eller ikke er hjemmehørende i Asker, kan du ringe koronatelefonen på telefon 66 71 59 99 for å bestille time. Telefonen er bemannet fra kl. 08.30-15.30 mandag til fredag, og kl. 09.00-15.00 i helger.

Les mer om testing og timebestilling på kommunens nettsider.

Om karantene og hjemmeskole

Skolen minner at foresatte til elever under 18 eller elever over 18 kan levere egenmelding ved koronarelatert fravær fra skolen og delta i undervisningen digitalt.

Husk at ingen skal møte på skolen når de er syke.

Aktuelle lenker for mer info:

Informasjon om Covid-19 på andre språk: https://www.asker.kommune.no/korona/information-on-coronavirus/

Video about quarantine and home isolation https://vimeo.com/showcase/6954708

https://viken.no/om-fylkeskommunen/koronavirus/for-elever-foresatte-og-skole/rutine-for-handtering-av-elever-som-er-bekreftet-smittet-av-covid-19-korona.69917.aspx

Ta kontakt med skolen om dere har spørsmål.

Vennlig hilsen,
Kommuneoverlege Meera Grepp og rektor Cathrine Kittilsen Zandjani Asker vgs

Til toppen