Jakten på babyduene ga resultater!

 Askerrevyen 2023 var en suksess! 

Skuespillere sitter på scenen og leser aviser med konspirasjonsteorier i.  - Klikk for stort bildeRevydeltakerne hadde fanget opp mange spennende nyheter, men var de falske eller ekte? Anders Grønning 

 

 

 

Askerrevy 2023 heter "Hvor er babyduene", og spiller på en av de mange konspirasjonsteoriene som florerer på nett. Temaet er ikke bare aktuelt, men også stoff det går an å skape stor underholdning ut av. Det beviste revyen til gangs under premieren i går kveld - hvor elevene hentet hjem terningkast 5 fra Budstikka.

De heldige som hadde fått plass i den fullstappede salen fikk bli med på en reise gjennom konspirasjonsteoretikernes verden, gjort levende med glimrende skuespill, heftig dans og stor musikk. For den som ikke er så innviet i hva som foregår i små og store forum der ute, kan det nevnes sketsjer med tema som "jenter bæsjer også", "5G-stråling er farlig", "jorda er flat" og sist, men ikke minst - "ingen har sett babyduer, ergo er de roboter som lader seg på strømkablene mens de overvåker oss". 

To elever kledd ut som amerikanske bønder sikter på hverandre på scenen.  - Klikk for stort bildeAmerikanske "preppere" tar ingen sjanser når de får uventet besøk. Anders Grønning 

 

 

Dette er stoff som er overmodent for harselering ved hjelp av overdrivelser, motsetninger, og karikaturer. Konspirasjonene kommer tankevekkende nok fra så mange ulike lag av samfunnet at Asker-elevene får mye variasjon å spille på. Fra amerikanske rednecks til overklasse og uvitende eldre. De har dessuten et så stort register av talenter at de greier å levere en revy full av bevegelse. For der det fort kunne flytt over av overdrivelser, vet de å ta det ned på de rette stedene, med for eksempel ekspressiv ballett eller slam-poesi. 

En elev fremfører poesi i spotlight på en mørklagt scene.  - Klikk for stort bildeFølsom poesi med "spis p***" i enderimet. Anders Grønning 

 

 

Noe av det beste med å gå på elev-revyer at de tar pulsen på sin egen samtid og kultur. Det er humor med samfunnet vi lever i, levert på deres premisser, deres språk, humor og forskjellige talenter. Om du jobber med ungdom så får du også se alle deres timer med dansetrening, pianotimer, bandøvelser og drømmen om å bli musiker - komme sammen i en storslått fremføring de har samarbeidet om å skape - i nærmere et år. Og det gir en forståelse og verdsettelse av elevene som alle voksne burde få med seg.

Forestillingen er utsolgt flere kvelder, men billetter finnes fortsatt på Tikkio. Følg også Asker vgs på Tik-tok for å se klipp fra revyen utover dagen.