Spør først! Et program om kjønn, seksualitet og samtykke

En foredragsholder foran en slide med tittelen "Hvordan unngå å tråkke på andres grenser?" - Klikk for stort bildeHvordan unngå å tråkke på andres grenser? Dette var blant temaene som ble tatt opp da Vg1 fikk besøk denne uka. Cathrine K. Zandjani


Denne vinteren har Asker vgs vært med på en pilot på "Spør først"-programmet som er utviklet av helsestasjon for kjønn og seksualitet i Oslo. I den forbindelse fikk Vg1 oppfølging av VIP-prosjektet (Veivalg I Psykisk helse).

Denne uken har Vg1 hatt oppfølging av VIP-prosjektet (Veivalg I Psykisk helse) som vi har jobbet med denne vinteren. Asker vgs er med på en pilot på Spør først-programmet som er utviklet av helsestasjon for kjønn og seksualitet i Oslo. Dette programmet har som mål å hjelpe elevene til å få en god seksuell og psykisk helse og forebygge seksuelle overgrep.
 

En foredragsholder foran en slide kalt "Kjærlighetstrappen". - Klikk for stort bildeElevene lærte om kjærlighetstrappen, en modell for bevisstgjøring av behov, lyster, ønsker. og ikke minst gjensidighet. Cathrine K. ZandjaniElevene fikk veiledning i kjærlighetstrappen som er en modell for bevisstgjøring av egne behov, lyster og ønsker og respekt for egne og andres behov i møte med andre. Programmet kopler også seksuell helse sammen med fysisk og psykisk helse.

I tillegg til veiledning av ungdommene, har det også vært veiledning av foreldre på møte for foresatte tirsdag 07. mars. Her fikk foreldrene mange tips og råd til hvordan de kan snakke med ungdom og vise dem av de er åpne og vil hjelpe dem om de trenger det.

Prosjektet er et samarbeid mellom helsesykepleierne på de videregående skolene og helsesykepleier og veileder i seksuell helse Tone Aanderaa fra helsestasjon for kjønn og seksualitet i Oslo. 

Til toppen