Super Smash Ultimate turnering med elite-nivå

Det var full brakke og god stemning da biblioteket arrangerte Super Smash Ultimate turnering på skolens Teknolab. Uten å vite det hadde annonseringen lokket frem en elite-spiller som rangerte som topp 15 i Norge. Dette ble et spenningsmoment for flere av de faste Smash-spillerne som hadde bistått i å utforme turneringen.  

Elever som spiller og andre som ser på. - Klikk for stort bildeDet var høyt engasjement blant både deltakere og tilskuere under vårens Smash turnering. Anders Grønning    

Veien fra gaming til E-sport er ikke så lang som den en gang var takket være onlinespill og mulighetene til å delta i et stadig større organisert spillmiljø her til lands. Enkelte spill egner seg likevel bedre enn andre i kompetitiv sammenheng, og Nintendo-spillet Super Smash har i mange år hatt en voksende base med elitespillere som deltar i konkurranser både hjemme og i utlandet. 

Elever som ser mot en skjerm hvor det spilles Smash bros. - Klikk for stort bildeDet var ikke plass til alle tilskuerne, men de presset seg sammen for å følge med. Anders Grønning  

I tillegg til dette er Super Smash også et utrolig morsomt spill for nybegynnere. Det er et slåssespill hvor man kan spille som kjente spillkarakterer fra store deler av spilluniverset, og som dessuten byr på konstant action med presise angrep, gode lydeffekter og herlige animasjoner. Når inntil 8 spillere kan møtes samtidig på samme skjerm for å kjempe om å sende de andre ut av banen, oppstår et kontrollert kaos som appellerer både til nybegynnerne som trykker vilt, og de som vil mestre nyanser i kombinasjoner og taktikk. 

 

I årets turnering var det nyeste iterasjon i serien, Super Smash Bros Ultimate som ble brukt. Enkelte fikk mulighet til å spille på klassiske Gamecube-kontrollere, som regnes som den foretrukne kontrolleren av mange proff-spillere. Det var likevel en god miks av ferske og mer erfarne spillere som meldte seg på, og totalt tre dager med spilling i midttime og matfri måtte til for å komme gjennom alle som ønsket å delta. Etter hvert som flere og flere gikk ut, var det medarrangør Felix Krogvold og elitespilleren Erlend Berg Stubberud som sto igjen. Tre harde runde senere gikk Stubberud av med seieren og en kinobillett til valgfri film. Gratulerer til begge finalister, og takk til alle som var med på å gjøre dette til en spennende turnering. Til alle andre, følg med for info om Mario kart og Foosball-turneringene som også skal avholdes før sommeren!

Til toppen