Valgtorg og debatt med stort engasjement

Tirsdag 22. august 2023 organiserte elevene fra Politikk og menneskerettigheter valgtorg og debatt på skolen. Dette skjedde på tampen av en hektisk skolestart-periode, men elevene rodde det hele i land med stålkontroll og tydelig engasjement.

Ungdomspolitikere på scenen bak hvert sitt bord og logo - Klikk for stort bilde Anders Grønning

Denne dagen hadde ungdomspolitikere fra alle de største partiene møtt opp for å presentere politikken sin gjennom stands og innlegg. Elevene i programfaget Politikk og menneskerettigheter hadde ansvaret for å lede og organisere valgdebatten. Eira Erlandsen-Sele og Viktor Knive Wigen fra 3STA og 3STB var debattledere, mens Kaja Solskinnsbakk Andersen og Maria Aurmark Eriksen fra 3STA og 3STC var tidtakere og replikkansvarlige.

 

Nærbilde av enkelte av elevene som ledet debatten, Kaja, Viktor og Erle.  - Klikk for stort bildeFra venstre: Kaja, Viktor og Erle. Anders Grønning

Resten av klassen var valgverter og tok imot politikerne og var til stede på valgtorget. Dette er en viktig del av demokratiundervisningen i faget, og klassen har også ansvaret for å gjennomføre skolevalget her på skolen tirsdag 5.september.