Aktuelt

SØKNADSFRIST HØYERE UTDANNING / FAGSKOLE 15.APRIL

Til deg som går vg3, påbygg, får studiekompetanse eller fag/svennebrev våren 2021

Ønsker at færre tar skolebussen

Viken fylkeskommune ber nå alle elever innstendig om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene. Slik kan du bidra til mindre smitte.  

Skolens kantine holder stengt i hele uke 15

Skolens kantine holder stengt i hele uke 15. Vi oppfordrer alle til å smøre med seg matpakke. Husk munnbind hvis du må handle lunsj utenfor skolens område.  

Nå er det påbudt med munnbind i kollektivtrafikken

Reisende i kollektivtrafikken skal bruke munnbind under hele reisen. Dette gjelder også på innendørs stasjonsområder. Slik bruker du munnbind:  Slik bruker du munnbind - YouTube  

Testing av alle Vg3-elever fredag 9. april

Indre Østfold kommune ønsker å målrette koronatestingen mot elever på videregående og ungdomskolene. Det er også fra nasjonale hold anbefalinger om regelmessige testinger. I første omgang ønsker de å teste Vg3-elever på Askim og Mysen videregående. Våre elever er satt opp til testing i morgen ettermiddag. Elevene er orientert om dette av sin kontaktlærer.  

Smittevernoverlege Barbro Kvaal har i dag sendt oss denne viktige påminnelsen:

Vi har mye smitte av Covid-19 blant ungdommer på våre videregående skoler. Vi ser en rask økning og smitten sprer seg veldig lett. Vær med på å hindre at sykdommen sprer seg videre. Dette er alvorlig. Derfor må DU ta ansvar for å stanse smitten. Unngå fester og sosiale sammenkomster i påsken. Hold deg til et par faste venner. Slik unngår vi at mange av dere må i 10-dagers karantene og vi stanser sykdommen. Hva DU gjør kan bety mye for deg, dine venner og din familie.  

Gullbillett til Norgesmesterskapet

Elfix UB fra klassen 2 DEA er en ungdomsbedrift som reparerer ødelagte/kasserte elektronikkprodukter, og selger disse videre for en rimelig pris. I dag var det fylkesmesterskap og Elfix UB gjorde det veldig bra. Elfix UB vant i kategoriene beste bærekraftige bedrift og spleiselagets regnskapspris. De vant også gullbillett, det vil si at bedriften skal delta i NM for ungdomsbedrifter denne våren. Skolen en superstolte av disse elevene og gratulerer med velfortjent heder og ære!  

Til deg som skal ta privatisteksamen våren 2021

Skal du ta privatisteksamen ved Askim videregående skole får du tilsendt et skriv «Til deg som skal ta privatisteksamen i tidligere Østfold våren 2021» i uke 12 på e-post. Her står det mye viktig informasjon. Les det nøye. Vedlagt finner du oversikt over vårens skriftlige eksamener. Følg med på eventuelle oppdateringer på denne siden.   

16/3: Askim vgs fortsetter på gult tiltaksnivå

Kommuneoverlegen har vurdert at det per nå ikke er behov for å innføre rødt nivå i skoler i Indre Østfold kommune. Kommuneoverlegen kan på kort varsel beslutte å sette skoler på rødt nivå der det er nødvendig ut fra en smittevernfaglig vurdering. Det er derfor viktig at alle elever tar med PC og bøker hjem hver dag!  

Ett år er gått – ett år med pandemi

Alle husker vel torsdag 12.3.20 – Statsministeren kunngjorde at det skulle settes i verk de strengeste tiltakene i Norge siden krigen. Landet stengte mer eller mindre ned. Siden den gang har mye skjedd. Noen oppturer med håp om at situasjonen snart er over, og noen nedturer. Vi fikk store lettelser inn mot sommeren og ferien foregikk nesten som normalt. Vi fikk reise innenlands og være sammen. I høst har det bølget litt frem og tilbake mellom de ulike lysene i trafikklysmodellen. Skiftene har vært slitsomme, både for ansatte og elever ved skolen, men alle har stått i det og gjort en formidabel innsats som det står stor respekt av.    

Til toppen