Aktuelt

Rektors julehilsen til skolens elever

En krevende høst med sterkt fokus på Covid-19 og smittevern er avsluttet med digitale avslutninger, både for elever og ansatte. Med rektors julehilsen til skolens elever i filmen under ønsker vi alle våre elever, foresatte og ansatte en riktig god jul. Ta godt vare på hverandre i dagene som kommer så sees vi igjen mandag 4. januar 2021.    

Askim vgs på rødt tiltaksnivå til og med 23. desember

Smittevernoverlegen har forlenget vedtaket om rødt tiltaksnivå for Askim videregående skole til og med 23/12. Rødt tiltaksnivå er en kombinasjon av digital hjemmeundervisning og fysisk skole. Kontaktlærer vil informere om veien videre. Kantina er stengt frem til jul. Dette skal vi klare sammen!  

"Tre nøtter fra Musikklinja" - Årets julekonsert

Positive og smittevernsbevisste ungdommer arrangerer julekonserten "Tre nøtter fra musikklinja".  Torsdag 17.desember: 17.00 vg1 18.00 vg2 19.00 vg3 Dette fyrverkeriet av en julekonsert i tre akter streames og du kan følge med fra mobilen din, tv-en din og hvor enn du måtte være! Les mer om konserten på Facebook:  https://www.facebook.com/events/388882822214968/  

Stargate i LA ga bransjeråd til våre Vg-2 elever på musikklinja

Mandag 14. desember var våre musikkelevene i Vg2 så heldig å få svar på sine egne spørsmål om musikkbransjen, hvordan produsere låter, jobbe med artister, følge sin drøm og mye annet fra selveste Tor-Erik Hermansen fra superprodusentene Stargate.  

Nye regler for kjøp av mat og bespisning i kantina

Vi har nå daglige smittetilfeller i vårt nærområde og vår skole er også berørt. Vi ber alle om å ta del i vår felles dugnad mot koronaviruset. Skolen iverksetter med umiddelbar virkning følgende grep for å hindre mulig smittespredning på skolen: Kun elever på yrkesfag kan handle i kantina fra kl. 10.45-11.10. Sitteplassene i kantina er stengt i dette tidsrommet og kjøpt mat spises i klasserommet. Kun elever på studiespesialisering, idrettsfag og musikk kan handle i kantina fra kl. 11.30-12.00. I dette tidsrommet er sitteplassene i kantina åpen. Vask hender før du handler og vask bordet før du spiser Det er fortsatt servering av gratis havregrøt i kantina frem til kl. 08.20  

Krav om legeerklæring fjernes ut skoleåret 2020/2021

Den midlertidige forskriften om fravær er videreført ut skoleåret 2020/2021. Praksis som ble etablert første gang da forskriften ble vedtatt, opprettholdes.  

Vi er tilbake på gult tiltaksnivå fra og med mandag 30/11

Kommuneoverlegen har gitt klarsignal til at vi kan gå over til gult tiltaksnivå fra og med mandag 30. november. Undervisningen går som normalt med de tiltakene vi kjenner fra før. Det er viktig at: ingen møter på skolen dersom de føler seg syke - har symptomer vi vasker hendene ofte vi holder 1 meters avstand til hverandre i fellesområdene      

Spennende besøk fra Forsvaret

Onsdag 18. november ble skolens Vg2-elever gitt informasjon om innrullering, innkalling og gjennomføring av førstegangstjenesten. Det ble også gitt informasjon om utdanning og mulighet til yrkesfaglig læretid i Forsvaret. Etter møtet kunne elevene møte Bjørn Jacobsen fra Forsvaret, på god avstand, og stille spørsmål. Både studiespesialiserende og yrkesfaglige elever hadde mye de lurte på. De vg2-klasser som ikke fikk deltatt denne gangen, får informasjon via skolens rådgiver, enten på Teams eller i klasserommet.  

Husk å søke stipend før 15. november

Husk at du som elev må søke før 15. november hvis du vil ha stipend fra Lånekassen for høstsemesteret 2020.   

Skal du gjennomføre privatisteksamen høsten 2020?

Det blir eksamensgjennomføring, tross strenge koronatiltak. Eksamensgjennomføringen er ikke berørt av at en klasse ved skolen nå er i karantene.  Det er veldig viktig at vi og du forholder oss til gjeldende smittevernregler. Eksamensinformasjon blir stadig oppdatert. Eksamensdatoer er nå sendt alle kandidatene og oppdatert her på hjemmesiden. Se vedlegg under.    

Til toppen