AI / Kunstig intelligens

I den senere tid har det vært vanskelig å unngå å høre om AI, ChatGPT, kunstig intelligens, osv. For å få et litt bedre innblikk i dette, har ansatte hos oss i dag hatt besøk av AI-ekspert og direktør i PwC Lars Erlend Leganger.

Belde av tilhørerne til foredraget - Klikk for stort bildeAnsatte på skolebenken Ingunn Schult

ChatGPT

ChatGPT er en (av mange) AI-chatbot (Artificial Intelligence robot) som kan tolke og generere tekst og andre former for innhold som bl.a. bilder, lyd, powerpoint. 

Det er allerede masse bruk av AI rundt oss, blant annet i forhold til nettbanker, forsikring, søk på nettet, mm  som alle benytter AI. De mer avanserte chatbotene er i stand til å levere mer utfyllende svar og oppgaveløsing, fordi de setter sammen data den "leser" på Internet. Det blir som en avansert søkemotor.

AI i skolen

Det har vært en del saker i media om bruk av chatbot til juksing i skolen. Mulighetene som ligger i å bruke AI er noe skoleverket må ta hensyn til, og man bør prøve å se mulighetene fremfor begrensningene – samtidig som man må unngå juks. 

Leganger snakket også om de utfordringene man står overfor med den nye teknologien. i den forbindelse hadde han noen tips, som bl.a. at man skal være forsiktig med å ta alt en chatbot leverer for å være sannheter. Vær kildekritisk!

Det er mange av lærerne våre som allerede kan mye om AI, nå kan enda flere mer, og dette vil bli enda mer omdiskutert i tiden fremover.

Foredragsholder Lars Erlend Leganger - Klikk for stort bilde
Tilhørernes svar på hva kunstig intelligens er - Klikk for stort bilde
Man skal ikke ta alt AI svarer for gitt - Klikk for stort bilde
Formler bak AI - Klikk for stort bilde