Ett år er gått – ett år med pandemi

Alle husker vel torsdag 12.3.20 – Statsministeren kunngjorde at det skulle settes i verk de strengeste tiltakene i Norge siden krigen. Landet stengte mer eller mindre ned. Siden den gang har mye skjedd. Noen oppturer med håp om at situasjonen snart er over, og noen nedturer. Vi fikk store lettelser inn mot sommeren og ferien foregikk nesten som normalt. Vi fikk reise innenlands og være sammen. I høst har det bølget litt frem og tilbake mellom de ulike lysene i trafikklysmodellen. Skiftene har vært slitsomme, både for ansatte og elever ved skolen, men alle har stått i det og gjort en formidabel innsats som det står stor respekt av.

Klikk for stort bildeBildet er tatt av Tumisu fra Pixabay .  

Sammenlignet med andre kommuner i vårt område har vi tross alt vært ganske heldige – vi har hatt langt færre «røde uker» en mange andre. Det betyr at både elever og ansatte stort sett har kunnet være på skolen. Det har betydd mye. Senhøstes fikk vi den gode nyheten om at flere vaksineprodusenter var i ferd med å få vaksine godkjent

Forrige uke sa statsministeren at vi må over en bakketopp til før vi kan begynne å løse opp innstrammingene og leve mer normalt igjen. Det må en siste anstrengelse til. Det er for tiden en økende tendens med smitte av det muterte viruset og vi ser at tallene på landsbasis er økende i forhold til smitte. På vår skole så vi tendenser til dette forrige uke. 4 klasser og 18 ansatte ble satt i karantene på grunn av konstatert smitte hos tre av våre elever. Når vi vet at vi til daglig er ca. 1200 mennesker samlet på skolen vil jeg påstå at dette er et begrenset antall og at de tiltakene vi har iverksatt har fungert. Vi vet smittekilden til alle og at ingen er smittet på skolen. Det betyr at elever og ansatte er flinke til å; vaske hendene, vaske pulten, være hjemme nå du ikke er i form og holde så god avstand. Vi vet imidlertid at det er avstandskravet på en meter som er utfordringen for oss.

Vi vil benytte anledningen til også å rose smitteteamet og teststasjonen i kommunen. Dette er personell som arbeider med profesjonalitet og perfeksjon i en særs presset situasjon og som er lett å ha 100% tillit til.

I uken som gikk forsøkte vi ytterligere å øke bevisstheten rundt smittevern. I dagene fremover blir dette minst like viktig. Følgende ekstra tiltak vil gjelde fremover:

  • Kantina er åpen kun for salg – ikke opphold. Salget kan gjøres etter de avtalte tidene: YF klokken 1050 og SF klokken 1135.
  • Hver avdeling er ansvarlig for å være synlig i sitt bygg under spisepausen.
  • Ledere ønsker elevene velkommen om morgenen og påser at hendene sprites (G-bygg og E-bygg).
  • Det planlegges informasjonsmøte med smittevernoverlege for Vg3-klassene i uke 11.
  • Vg3-klassene besøkes av en fra ledelsen og helsesykepleier. Start fredag 12.3.

Vi har løpende kontakt med kommunen og smitteoverlegen som kontinuerlig vurderer tiltaksnivået for skolene i kommunen. Vi håper at dette, i tillegg til alle andre restriksjoner i samfunnet rundt oss, bidrar slik at vi kommer over bakketoppen.

Nedenfor finnes linker til steder med relevant informasjon om smittevern:

Viken FK: Koronavirus (sharepoint.com)

Karanteneregler - Indre Østfold kommune (io.kommune.no)

Informasjon om koronatiltak i skolen (udir.no)

Koronavirus sars-CoV-2 (coronavirus) – fakta, råd og tiltak - FHI

 

Med dette ønsker vi alle en fin uke!

Vigdis Gjerberg - rektor
Arnfinn Løken - assisterende rektor

Til toppen