Frida Ånnevik

Som en del av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) var Frida Ånnevik med sin rigg på besøk hos oss i dag, og holdt konsert i BlackBox.

Frida Ånnevik synger - Klikk for stort bildeFrida Ånnevik Ingunn Schult

Trio, i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken

Frida Ånnevik hadde med seg Haldor Røyne (gitarer, bass) og Andreas Stensland Løwe (tangenter, bass, synth), samt Ove Nesheim og Ida Andersson som sto for lyssetting. Sammen har de en konsert de reiser rundt på skoler med gjennom DKS. Og denne gangen var vi så heldige å få besøk av dem på Askim videregående, der fire klasser var publikum.

Mellomsnakk

Konserten har "mellomsnakk" på en måte som gjør at publikum blir litt kjent med Frida og hennes låter. Hun fortalte om sine yngre brødre og hvordan det har vært å vokse opp med dem. Frida trodde forøvrig at hun også var gutt da hun var liten, og trodde at det hadde "skjedd en feil på fabrikken", siden det viste seg at hun var jente.

Hun oppdaget relativt tidlig at hun er homofil, og hun snakket om hvordan hun opplevde det å først holde det hemmelig - før hun etterhvert valgte å være åpen om det. Disse temaene, og mye annet fra egne erfaringer, har hun skrevet sanger om - og noe av dette delte hun med oss.

Utvalgte sanger

Frida Ånnevik har gitt ut fem plater, og har valgt ut repertoaret til konserten ut i fra målgruppen. Vi fikk høre sangene "Ved sida av deg", "Lillebror!, "Tenkt meg om", "Gutt", "Søtten år", "Henger sammen" og "Hvis verden".

Trioen Andreas Stensland Løwe, Frida Ånnevik og Haldor Røyne - Klikk for stort bildeAndreas Stensland Løwe, Frida Ånnevik og Haldor Røyne Ingunn Schult