KLARE-prisen

Askim videregående skole har 5 verdier som vi mener er viktige og som skal kjennetegne skolen, elevene og de ansatte. De 5 verdiene er: Kunnskap, Læringsglede, Ansvarlighet, Respekt og Engasjement. Vi ønsker å markere dette med KLARE-prisen, og nedenfor presenteres årets vinnere.

Klikk for stort bildeDiplom KLARE-prisen

Ønsket er å hedre en avgangselev som er en god rollemodell/forbilde, som har utmerket seg og som har levd opp til skolens verdier - ved å være en spesielt god elev selv, ved å hjelpe andre til å lære og/eller bidra til at alle har det bra.

Både elever og ansatte har vært oppfordret til å nominere kandidater til denne prisen, og det kom inn mange veldig gode forslag. Tildelingene ble bestemt av ledergruppa i samarbeid med elevrådsstyret.

På årets avslutninger har vi nå delt ut de to prisene; en pris til en avgangselev på VG3 og en pris til en avgangselev på VG2-yrkesfag.

 

Vinneren blant årets 3.-klasser

 

Klikk for stort bildeSiar Hasanzada Vi gratulerer Siar Hasanzada i 3STB som årets prisvinner fra våre 10 VG3-klasser, med følgende begrunnelse og beskrivelse:

"KLARE-prisen dette året går til en elev som er pliktoppfyllende og dedikert til skolearbeidet, samt høflig og hyggelig mot medelever og lærere i kampen for et godt liv som voksen. For veien frem til studiekompetanse ved Askim videregående skole har vært både lang og hard. Prisvinneren har forstått at det kreves en stor innsats, på mange plan, for å komme inn på drømmestudiet på drømmestedet. Mens andre har gått på det som kan føles som en motorvei frem mot denne dagen, så har prisvinneren kjempet seg gjennom trange fjellpassasjer, rundt snublestener, over stormfullt hav og gått på både kronglete og svingete stier frem mot studiekompetanse. Ja, som Espen Askeladd har det vært avgjørende for eleven å være positiv, se mulighetene, ta imot hjelp på veien og ofte til og med godta at livet ikke er rettferdig for å kunne nå målet sitt. Men som Askeladden, har også eleven forstått at det er viktig med samarbeid, og å gå i dialog med andre og bruke demokratiske prinsipper for å komme videre mot målet. Og som den krigeren han er, så begynner også resultatene av kampen å ta form, og veien videre kan starte. Krig, død, sorg, lidelse, språkbarrierer og urettferdighet har ikke stoppet deg. For når du faller, så reiser du deg igjen. Innsatsen for rettferdighet har gitt resultater - fra IS til Norge, og med fem språk i bagasjen.

Lykke til med videre kamp for en bedre verden, og har du ikke lest boken hans om et liv på flukt; Les den!"

 

Vinneren blant årets 2.-klasser på yrkesfag

 

Klikk for stort bildeJørgen Kvalsvik BjerkeVi gratulerer Jørgen Kvalsvik Bjerke i 2ISA som årets vinner fra våre VG2-klasser, med følgende begrunnelse og beskrivelse:

"Dette er en elev som leverer på alle områder innenfor skolens verdier. Han har toppkarakterer i alle programfag, er alltid blid og hjelpsom både når det gjelder faglig og private ting. Dette er en elev som gjerne blir igjen og diskuterer faglige ting når timen er over. Er det en i klassen som trenger noe hjelp, er det aldri nei å få fra Jørgen.

Når han får tildelt en oppgave som skal presenteres, forbereder han seg og setter seg godt inn i tema. Ofte kan dette overgå det læreren ville ha presentert. Alle oppgaver blir levert i god tid med meget høy måloppnåelse.

Han gir seg ikke når han står fast på noe, men bruker da gjerne fritiden på å finne en løsning.

Dette er en elev som har søkt flere læreplasser og fått tilbud fra stort sett alle. Han har også blitt kontaktet av store bedrifter som har funnet opplysninger om han i VIGO. Pga. 0 fravær og veldig høye karakterer har han også blitt tilbudt plass hos disse.

Ser han at noen i klassen står i fast på noe er Jørgen der for å hjelpe. Han fungerer også veldig bra sosialt i klassen.

Slik vi kjenner Jørgen oppfyller han alle KLARE mål."

Til toppen