Klassiske toner

Onsdag 11. mai inviterte musikklinja til den årlige konserten i Askim kirke "Kammerkrefter – klassiske toner i mai."

 

Festivalavrunding

Konserten rundet av elevenes egen musikkfestival  "Unge krefter" som startet i uke 14 med bandkonserter i Black Box og en vandrekonsert på Kykkelsrud kraftverk før påske, og ble en nydelig klassisk konsert i vakre Askim kirke.

Variert program

Elevene har øvd og jobbet hardt de siste ukene og kunne denne onsdagen stolte fremføre et variert repertoar for en nesten fullsatt kirke. De oppmøtte fikk servert flotte og varierte musikalske innslag og fikk i tillegg en tyvstart på 17.mai-feiring da koret fremførte "Fagert er landet", "Gud signe vårt dyre fedreland" og til slutt finalen; "Ja, vi elsker."

Kor, solister og ensembler

Imellom korsangene fikk vi oppleve flotte solistinnslag med sangere og instrumentalister med elegant lærerakkompagnement på piano og orgel. Vi fikk høre toner av bl.a. Grieg, Schubert, Bach, Gaubert, Dørumsgård, Beethoven, Vavilov og Sommerfeldt.

I tillegg til solister, fremførte vokalensemblet vakkert Susanne Sundførs "Darlings" med orgelakkompagnement fra galleriet og gitarensemblet ga oss en smak av Sør-Amerikansk musikk med "La Cintura" etter at de hadde fremført Sæveruds trolske "Rondo Amoroso."

Fornøyd publikum

Endelig kunne vi dele og oppleve musikk i samme rom, ikke bare gjennom skjermer. Det var rørende å se elevene skulder ved skulder iført bunad og penklær.

Det vanket lovord fra fremmøtte og en solid applaus rundet av en konsertkveld med klassiske toner i mai.

 

Hanna og Isabella  

 

    

Til toppen