Oppfordring til foresatte!

Politi og kommune ønsker å nå ut til de viktigste forebyggerne vi har: FORESATTE!

Mennesker - Klikk for stort bilde Pixabay

Ungdom trenger å møtes, men de trenger å gjøre dette innenfor visse rammer. Vi vet av erfaring at ansamlinger av ungdom kan ta av ved spesielt tre anledninger: skolestart, natt til 17. mai og ved skoleslutt. Nå er det altså skoleslutt som gjelder. Vi har fått signaler om festplaner både torsdag den 16.6. og fredag den 17.6. Dette gjelder selvfølgelig både elever på ungdomsskole og videregående skole.

I Ungdataundersøkelsen 2022 for Indre Østfold sier nesten 90 % av ungdommene i kommunen: «våre foreldre/foresatte bør hente oss når vi har vært på fest».                                                    

Vi ber dere foresatte følge ekstra med nå. Ta en prat med de der hjemme og lag tydelige avtaler om hvor de drar, og hvem de er sammen med. Det viktigste av alt er å bidra til trygg HENTING. Det vi så natt til 17. mai var at før klokka 22.30 hadde ungdom det moro – så skjedde det mye utrivelig etter dette.

Vi råder dere til å avtale med foresatte innad i vennegjengen om kjøring og henting. Avtal gjerne også i klassemiljøet om å ta noen «runder» ute der dere tror ungdommene deres er. Rett og slett for tryggheten til ungdommene deres. Vi er bare noen få ute fra politi, kommune, natteravner, og kan selvfølgelig ikke garantere at vi er «der det skjer» til enhver tid. Ønsker dere litt mer organisert vandring på sommerkveldene så ta kontakt med natteravnene der dere bor. Anbefales!


KONTAKTPERSON:
Vegard Halvorsen
SLT koordinator
Mestringsenheten Oppvekst
Indre Østfold kommune
Tlf.nr. 91385393
 

Til toppen