Aktuelt

Skap aktivitet som aktivitør! Nytt tilbud 2022

Solveig, Martin og Caroline ønsker å skape livsglede for andre gjennom aktivitet! De utforsker det nye Vg2-tilbudet og vurderer om de skal bli landets fremtidige eksperter på tilpassede aktiviteter!

Nå kan du søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2022/23? Da er det på tide å starte søkeprosessen.

Nå kan du melde deg opp til privatisteksamen

Har du behov for å ta opp fag eller ta eksamen i et fag du ikke har fra før? Fra 15. januar til 1. februar kan du melde deg opp til privatisteksamen.      

Informasjon om vaksinering i Drammen på flere språk

Her kan du finne informasjon om koronavaksinering i Drammen på flere språk

En grønnere skole - Tre nye år som Miljøfyrtårn!

Åssiden fortsetter arbeidet med å bli en grønnere skole og arbeidsplass. Denne uken fikk vi en hyggelig bekreftelse på at vi er på riktig vei med resertifisering som Miljøfyrtårn for tre nye år!

Rødt nivå fra torsdag 16. desember

Åssiden vgs skal drive opplæring på rødt smittevernnivå. Det fører til endringer i skolehverdagen for elever og ansatte.

Elevrådsleder med søkelys på mental helse

Elevmedvirkning, søkelys på mental helse og godt miljø er de tre viktigste sakene for elevrådsleder Navin Mashoud Ahmad dette skoleåret. Bli bedre kjent med Navin og hennes visjoner for elevrådet her.

Praksisdager 2021

Vi ønsker alle 10.klassinger velkommen til praksisdager på Åssiden videregående skole 18.-19. november og 22.-23. november.

Elevundersøkelsen gjennomføres i desember

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel på skolen. Svarene brukes av skolen, fylkeskommunen og staten for å gjøre skolen bedre.

Dokumentasjonskrav til fravær endret

Dokumentasjonskravet til fravær er endret. Ut skoleåret holder det at eleven leverer melding fra foresatte eller egenmelding hvis eleven er myndig.  

Videregående skole og korona: Unntak fra fraværsreglene

På grunn av koronasmittesituasjonen skal helserelatert fravær ikke gjøre utslag på fraværsgrensen ut skoleåret 2021–2022. Skolene skal sørge for at slikt fravær ikke føres på vitnemål og kompetansebevis.

Buskerud-skoler får nytt nettverk

Arbeidet med å skifte ut nettverk på Åssiden og Drammen videregående skoler er godt i gang. Videre utskifting er planlagt så raskt som mulig.  

Full fres for transport og logistikk

Personlige veikart, lastebilsimulator og besøk av transportbransjen har fått skolens nye programfag til å tenne på alle sylindre!

Arbeidslivsfaget i gang – i år også som forskningsprosjekt!

86 tiendeklassinger er i gang arbeidslivsfaget på Åssiden! Her skal de bli bedre kjent med yrkesfagene i håp om å gjøre et riktig valg av videregående skole.

Leksehjelp hver tirsdag!

Hver tirsdag 13.00-17.00 har du mulighet til å få hjelp med lekser og skoleoppgaver!

Gi bort en unik julegave fra Åssiden

Egen butikk med håndlagde produkter fra våre yrkesfagelever! 29. november åpner Åssidens egen pop-up shop på Magasinet Drammen. Legg julehandelen til oss for helt unike gaver!

Oppstart for vg3 fagopplæring i skole

1.november tar 94 nye elever fatt på sitt ettårige løp på vei mot fagbrev! I dag møtte en spent gjeng hverandre og instruktørene sine for første gang.

Slanger og superbiler – Samarbeid med næringslivet!

Besøk av Ferrari, Bugatti og Porsche og nye hydraulikkslanger er blant fruktene som høstes av samarbeid med lokalt næringsliv.

Fortsatt utfordringer med dårlig skolenett

For å sikre bedre nettverk  på PC-er, kan elever ikke lenger koble sin mobil til Vikens nettverk eller gjestenett på skolen. Det varierer dessverre hvor godt tiltaket fungerer i ulike klasserom.   

Data Detox: Du bestemmer – også på nett

Vet du at chatbobler, bitmojier og autoplay er der for at du ikke skal få lagt fra deg mobilen?

Til toppen