Aktuelt

Elevundersøkelsen gjennomføres i desember

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, fylkeskommunen og staten for å gjøre skolen bedre.

Dokumentasjonskrav til fravær endret

Dokumentasjonskravet til fravær er endret. Ut skoleåret holder det at eleven leverer melding fra foresatte eller egenmelding hvis eleven er myndig.  

Videregående skole og korona: Unntak fra fraværsreglene

På grunn av koronasmittesituasjonen skal helserelatert fravær ikke gjøre utslag på fraværsgrensen ut skoleåret 2021–2022. Skolene skal sørge for at slikt fravær ikke føres på vitnemål og kompetansebevis.

Buskerud-skoler får nytt nettverk

Arbeidet med å skifte ut nettverk på Åssiden og Drammen videregående skoler er godt i gang. Videre utskifting er planlagt så raskt som mulig.  

Full fres for transport og logistikk

Personlige veikart, lastebilsimulator og besøk av transportbransjen har fått skolens nye programfag til å tenne på alle sylindre!

Arbeidslivsfaget i gang – i år også som forskningsprosjekt!

86 tiendeklassinger er i gang arbeidslivsfaget på Åssiden! Her skal de bli bedre kjent med yrkesfagene i håp om å gjøre et riktig valg av videregående skole.

Leksehjelp hver tirsdag!

Hver tirsdag 13.00-17.00 har du mulighet til å få hjelp med lekser og skoleoppgaver!

Oppstart for vg3 fagopplæring i skole

1.november tar 94 nye elever fatt på sitt ettårige løp på vei mot fagbrev! I dag møtte en spent gjeng hverandre og instruktørene sine for første gang.

Slanger og superbiler – Samarbeid med næringslivet!

Besøk av Ferrari, Bugatti og Porsche og nye hydraulikkslanger er blant fruktene som høstes av samarbeid med lokalt næringsliv.

Fortsatt utfordringer med dårlig skolenett

For å sikre bedre nettverk  på PC-er, kan elever ikke lenger koble sin mobil til Vikens nettverk eller gjestenett på skolen. Det varierer dessverre hvor godt tiltaket fungerer i ulike klasserom.   

Data Detox: Du bestemmer – også på nett

Vet du at chatbobler, bitmojier og autoplay er der for at du ikke skal få lagt fra deg mobilen?

Livsmestringsuke på Teknologi- og industrifag

Marek (17) skal bruke en skoleuke på livsmestring! Blant annet får han prøve seg på jobbintervju hos Aker Solutions og lære om privatøkonomi av programleder i Luksusfellen.

Samfunnet gjenåpnet - Hva betyr det for skolehverdagen?

Regjeringen har opphevet de fleste tiltakene mot koronaspredning. Her kan du lese hva det betyr for oss på Åssiden.

Bedre skolenett etter høstferien

For å sikre bedre nettverk for alle PC-er som er logget på nettet, vil elever ikke lenger kunne koble sin mobil til Vikens nettverk eller gjestenett på skolen. Endringen skjer fra 11. oktober. 

Praksisdag på Åssiden? Se presentasjonsvideoer her!

Vurderer du å besøke en av våre avdelinger på praksisdagene november? Bli bedre kjent med oss i disse presentasjonsvideoene!   

Trenger du gode råd? Prøv den nye appen!

Appen Elevtjenesten er elevenes «røde knapp». Her får du rask og enkel tilgang til fagfolk som kan hjelpe, nesten uansett hva du strever med. Terskelen for å søke hjelp skal være lav, og hjelpen skal være nær.    

Utfordringer med trådløst nett

Fra skolestart har det vært store utfordringer med trådløst nettverk på skolen. Det settes inn tiltak for å forbedre situasjonen. Dette vil dessverre ta noe tid, men det vil bli bedre utover høsten.

Søker lærerstudenter til leksehjelp!

Vi søker lærerstudenter til leksehjelp for våre elever hver tirsdag mellom 13.00 og 17.00.

Høstens foreldremøter

  Her finner du dato, tidspunkt og sted for høstens foreldremøter!

Korona og ungdom - Spørsmål og svar

Mange foreldre har spørsmål om den økende smittetrenden og konsekvensene det har for ungdom på Åssiden. Her kan du oppdatere deg med nylig publisert informasjon fra FHI.

Til toppen