Anbefaler alle elever å hurtigteste seg selv to ganger i uka

Smittevernoverlegen anbefaler alle elever å koronateste seg selv hver torsdag og søndag. Utstyr til hurtigtestene deles ut på skolen.

 Som et tiltak mot den økende smittetrenden i Drammen kommune, anbefaler smittevernoverlege Einar Sagberg at alle elever i videregående skole tester seg jevnlig. Allerede fredag har ansatte på Åssiden videregående begynt utdelingen av testutstyr. -Vi regner ikke med å rekke å fordele testutstyr til alle elever allerede i dag, på grunn av kort frist, men jo flere vi klarer, jo bedre, uttaler rektor Ann-Mari Henriksen. Hun legger til at skolen fra neste uke vil dele ut ferdigpakkede test-kit til alle elever. 

Bakgrunnen er at smitten særlig har økt blant barn, ungdom og unge voksne den siste tiden, ifølge smittevernoverlege Sagberg. Han understreker at det er frivillig å delta, men håper at flest mulig tester seg for best mulig effekt. Elever som har hatt Covid-19 i løpet av de siste tre månedene skal ikke gjennomføre testingen.

Selve testen er en hurtigtest man kan gjennomføre på egenhånd hjemme. Testing skal etter anbefalingen utføres hver torsdag og søndag med en testpensel i fremre del av nese. Her kan du se en instruksjonsvideo 

Vaksinasjonsstart i uke 36

Vaksinasjon av 16- og 17-åringer som er innbyggere i Drammen planlegges gjennomført i siste halvdel av uke 36. Det er da snakk om første vaksinedose og mer informasjon om dette vil komme de nærmeste dagene.  Elever som bor i annen kommune enn Drammen må følge med på informasjon fra egen kommune.

Hva gjør jeg ved positiv hurtigtest?

Dersom du får en positiv test hjemme skal du isolere deg fra andre. Du må da ringe testtelefonen i din hjemkommune, for Drammen er telefonnummeret 32 04 60 00, for å bestille deg en vanlig test. Har du mulighet til å disponere eget bad og holde deg på eget rom, samt få levert mat til rommet, er det best. Uansett må du holde god avstand til de andre i husstanden og benytte munnbind om du må oppholde deg i samme rom som andre husstandsmedlemmer innendørs.

Hurtigtestene er gode til å fange opp personer som har mye virus i luftveiene og dermed stor evne til å kunne spre virus, men er ikke like følsomme som testen som tas ved teststasjonen som sendes for analyse på sykehuset (PCR-test). Dersom du får symptomer på Covid-19 som sår hals, hoste, tett nese, feber og muskelverk må du derfor bestille en ordinær test på teststasjonen, selv om det ikke var utslag på hjemmetesten, og holde deg hjemme i påvente av testsvar.

 

Til toppen