E-sport og LAN - Slik avslutter elektro sitt tverrfaglige prosjekt!

6 ukers oppstartprosjekt avsluttes med livesendt Rocket League-turnering på avdeling for elektro og datateknologi! 

Vg1-elevene Metahan, Leonard, Mariyan, Ulrik Andreas og Oliwier koste seg under turneringen og er fornøyd med prosjektet

-Det var vanskelig underveis, men ga mestringsfølelse når vi fikk det til til slutt. Det sier vg1-elevene Metehan, Leonard, Mariyan, Ulrik Andreas og Oliwier om elektroprosjektet, mens de spent venter på sin første kamp i den livesendte Rocket League-turneringen som vises på storskjerm i avdelingens samlingslokale. I et grupperom like ved sitter medelevene Elise og Bahoz med hver sin mikrofon og kommenterer en pågående kamp i gruppespillet. Den spilles mellom fire elever som styrer hver sin bil fra sin "private" bås i klasserommet. Poenget er å manøvrere bilen slik at den dytter en gigantisk fotball i motstanderlagets mål. Kampen mellom de rusende kjøretøyene på den oppsiktsvekkende fargerike banen, skaper engasjement blant elevene. Turneringen foregår fredagen før høstferien og er gulroten som avslutter et 6 ukers langt oppstartprosjekt. 

Tverrfaglige oppgaver

-Vi har jobbet med mange ting innenfor elektrofag. Vi har kabla egne datauttak, lagt opp strøm, satt opp lysbryter og prøvd oss på både åpent og skjult anlegg, sier Mariyan (16). -Automasjonssystemet var nok det vanskeligste, men også det som ga mest mestringsfølelse til slutt, legger han til. Kameratene rundt nikker enig. -Det er fint å ha noe å jobbe mot. Å vite hvorfor man gjør noe, sier Metehan. Turneringen som prosjektet avsluttes med er organisert av elevene selv. Den foregår som et LAN, der elevenes datamaskiner er koblet sammen på et lokalt nettverk. Alt elektrisk som skal til for å gjennomføre et slikt arrangement er koblet opp av elevene selv. Formålet med prosjektet var å gi tverrfaglige oppgaver som gir motivasjon og lærelyst. Har avdelingen lyktes med det? -Ja, det var en bra greie! svarer elevene samstemt.