Tilbud om vaksine til 16- og 17-åringer

Alle elever som er født i 2004 eller 2005 og er innbygger i Drammen kommune får tilbud om koronavaksine. Vaksineringen vil foregå i Drammenshallen 8. og 9. september.

Flere småglass med koronavaksine - Klikk for stort bilde Brano/Unsplash Vaksinasjon er én av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. Hovedmålet med vaksinen er å beskytte liv og helse for dem som er mest utsatt for koronavirus. Selv om få ungdommer blir alvorlig syke av viruset, er det en del smitte i aldersgruppen. Alle ungdommer i aldersgruppen 16-17 år oppfordres derfor til å ta imot tilbudet om vaksinasjon.

Slik registrerer du deg

Elever som har fylt 16 år er helserettslig myndige og kan samtykke til vaksinasjonen selv. For å registrere at du ønsker vaksine trykker du her

Det enkleste er å registrere seg digitalt ved bruk av BankID\BankID på mobil.

Når du har registrert at du ønsker vaksine, vil du en SMS med lenke til å bestille vaksinasjonstime 8. eller 9. september. Vaksinen er gratis og gis i to doser. Det vil gå omtrent 8 uker mellom dose 1 og 2. Du vil automatisk få dato og tidspunkt for dose 2, når du bestiller time til dose 1. 

Under 16 år?

Har du ennå ikke fylt 16 år må du ha du ha samtykke fra begge foresatte. Samtykkeskjemaet fylles ut på forhånd og tas med når du skal vaksineres. Er du under 16 år må du også ha hjelp av foresatte til å registrere deg og bestille time. 

Samtykkeskjema finner du her (PDF, 51 kB)

Bor du ikke i Drammen kommune?

Hvis du ikke bor i Drammen kommune, gjelder ikke denne informasjonen deg. Alle elever som er bosatt i Drammen kommune skal ha fått tilsendt eget brev med den samme informasjonen som du har lest i denne saken. Om du er bosatt i en annen kommune må du avvente informasjon fra hjemkommunen din.

Helsepersonell med regnbuearmbånd setter plasterlapp på ung gutt som har fått vaksine - Klikk for stort bilde CDC/Unsplash    

Til toppen