Full fres for transport og logistikk

Personlige veikart, lastebilsimulator og besøk av transportbransjen har fått skolens nye programfag til å tenne på alle sylindre!

Transport og logistikk er et nytt programområde på Åssiden videregående skole denne høsten. Det betyr en ny valgmulighet for elevene på avdeling for teknologi- og industrifag. Den siste uka har det nye faget satt tydelig preg på avdelingens uteområde. Store lastebiler fra sentrale aktører i transportbransjen har fylt parkeringsplassene utenfor bygg E. Posten, Utengen, Isachsen og Asko har stilt med ansatte, stands, lastebiler og effekter til utdeling for å synliggjøre bransjen for elevene. Sammen med opplæringskontoret for logistikk og transport har bedriftene gitt nyttig informasjon og inspirerende aktiviteter i håp om å øke rekruteringen til yrket. Blant annet har elevene fått prøve seg på en lastebilsimulator, der de virkelig fikk føle hvordan det er å manøvrere vogntog på mange tonn. Å legge kjetting på store dekk ble en annen populær aktivitet, som fikk flere kjenne på konkurranseinstinktet, da det var lagt opp til tidtaking og kåring av raskeste utførelse. 

"Veikart" for bevisstgjøring  

Tidligere i uka har den nye klassen, vg2 transport og logistikk, hatt besøk av opplæringskontorets Vibecke Engø Jensen. Sammen har de jobbet med prosjektet "veikart", der elevene skal definere sine drømmer for fremtiden og peile ut skrittene de må ta for å komme dit. Veikartet tegner elevene selv og har form som et tre. I toppen av treet skrives\tegnes elevenes drømmer for fremtida inn inn. I stammen setter man inn punkter med delmål man må gjennomføre for å oppnå disse drømmene. Øvelsen er med på å bevisstgjøre elevene på hvordan de ønsker livet skal se ut i fremtiden og hva som kreves for å få det til. Veikartene skal henge synlig i klasserommet og jobbes videre med utover i skoleåret.

Til toppen