Hils på våre nye lærlinger!

Seks nye lærlinger har nå startet læretiden sin på Åssiden. De to neste årene skal skolen forberede dem på fagprøver innenfor tre ulike lærefag.

Åssidens nye lærlinger! Fra venstre: Rabiaa Ali Alsakkar, Phuong Anh Bui, Elona Kristel, Nebiat Fissehaye Beyene, John Samba Mendy og Jonas Martinsen 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

-Vær nysgjerrig og vis interesse for alle oppgaver du får. Spør mye i starten når du er usikker. Ta notater av det du lærer og lag deg en oversikt eller plan over alt du skal gjøre. DElona Kristel er vår nye lærling i kontor- og administrasjonsfag. et er Elona Kristel sin foreløpige oppskrift for å lykkes som lærling. Hun er skolens nyeste tilskudd innen kontor- og administrasjonsfag og har allerede jobbet sine første uker i administrasjonen. Til forskjell fra de fleste lærlinger har Elona allerede mange år bak seg i arbeidslivet og bestemte seg som voksen for å ta en ny karriereretning. -Jeg liker å ha mange og varierte ting å gjøre. På en så stor skole kan jeg få varierte oppgaver og mange nye erfaringer. Jeg synes det har vært helt fantastisk så langt. Det er veldig godt arbeidsmiljø her og alle tar vare på hverandre. Jeg føler meg heldig, sier hun.  

De fem andre lærlingene er også fornøyde med sin oppstart, men gleder seg til elevene kommer og hverdagen tar fatt for fullt. De skal tilbringe hverdagen på forskjellige avdelinger der de fleste jobber mot fagprøve i barn- og ungdomsfag. Jonas blir å finne sammen med IKT-gjengen i bygg A.

Rektor Ann-Mari Henriksen er stolt over at skolen nok en gang har tatt inn en håndfull lærlinger. -Vi har en årelang tradisjon for å gi mange lærlinger muligheten. Skolen vår har solid erfaring med å gi lærlingene et godt opplæringsløp og vet at de er et friskt pust inn i organisasjonen. Å ta inn en lærling er definitivt er en vinn-vinn-ordning. Det er også et viktig samfunnsansvar for bedrifter og offentlige virksomheter. Hele modellen med yrkesfagopplæring forutsetter at det er nok læreplasser i enden av skoleløpet. Alle elever som har gått to år med yrkesfagopplæring fortjener læreplass og en meningsfull læretid! sier hun.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til oss!

OBS: Skolen har ytterligere en førsteårs lærekandidat, som ennå ikke hadde startet da denne saken ble laget.