Internasjonalt prosjekt i utvikling

Åssiden-lærere utvikler digitale læremidler for yrkesfag i internasjonalt prosjekt!

lærere spiller inn podcast - Klikk for stort bildeLærere spiller inn podcast

Det tidligere omtalte BlendVET-prosjektet, der Åssiden vgs samarbeider med partnere fra Island og Slovenia, ruller videre. Her kan du lese et sammendrag av hva de norske partnerinstitusjonene har jobbet med dette skoleåret. 

Arbeidspakke 2.2

Våre lærere som deltar i arbeidspakke 2.2 jobber med Flipped Classroom og gode læringsdesign i Teams og OneNote, basert på kompetanseheving og ressursinnsamling gitt av Høgskolen i Østfold. Gjennom to læringsverksteder(Åssiden 12. oktober 2022 og Høgskolen i Østfold 1. februar 2023) har lærerne utforsket undervisningsmetoder der man tar i bruk egenproduserte videoer og podcaster.  

Lærere spiller inn undervisningsfilm - Klikk for stort bildeLærere spiller inn undervisningsvideo

Arbeidspakke 2.3

I arbeidspakke 2.3 har deltakerne jobbet med en instruksjonsvideo der elevene kan samhandle og svare på spørsmål mens de ser den. Den interaktive videoen har som mål å hjelpe elever på teknologi- og industrifag med bruk av dreiebenk på verkstedet. I videoen får elevene se skolens eget verksted og dreiebenker. Underveis skal de ta valg og svare på spørsmål knyttet til HMS og bruk av dreiebenken. Videoen kan de se så mange ganger de vil og sette den på pause mens de lærer. Intensjonen er at slike videoer kan være et nyttig supplement til verkstedundervisningen. 

Produksjonen av instruksjonsfilmen ble gjort med tre kameraer av elever på informasjonsteknologi og medieproduksjon. Opprinnelig hadde den en varighet på en time, men etter tilbakemeldinger fra lærere og elever har den blitt redigert ned til 23 minutter for å skape en best mulig kvalitet og brukeropplevelse på undervisningsmateriellet. 

Halvveis i prosjektet

Prosjektet er treårig og vil avsluttes i 2024. Før det venter studiesamlinger i Slovenia denne våren og Island i 2024. -Vi er glade for å få være med i et så spennende prosjekt, der vi sammen skaper bedre undervisning for yrkesfagelever ved å ta i bruk mulighetene teknologien gir oss, sier Åssiden vgs sin internasjonale koordinator Ana Sieder. 

Skjermbilde fra interaktiv undervisningsvideo til bruk på dreiebenker på verkstedet til teknologi- og industrifag