Livsmestring på timeplanen - Elitespillere om press og prioriteringer

-Man trenger ikke være den beste for å lykkes. Riktig innstilling og drive er viktig for å oppnå det man vil. Det er nok det vi først og fremst sitter igjen med, sier vg2-elevene Tim Bødker og Christoffer Heen etter deres møte med spillere fra Strømsgodset. 

TEK-elever fikk møte elitespillere fra Strømsgodset og klubbens samfunnsavdeling. Fra venstre: Lars Petter Eggen, Tim Bødker, Thomas Grøgaard, Niklas Gunnarson, Christoffer Heen og Rolf Degn Jensen

Livsmestring på timeplanen

Besøket fra SIF-samfunn og de to forsvarspillerne Thomas Grøgaard og Niklas Gunnarson var en del av livsmestringsuka på avdeling for teknologi- og industrifag. Uka har som mål å styrke elevenes kompetanse om temaer som mental helse, holdninger i arbeidslivet, personlig økonomi og hva som skal til for å nå egne mål.  Elevene har hatt flere inspirasjonsøkter med eksterne aktører fra ulike bransjer. I tillegg til toppfotballen, har TEK-gjengen møtt psykolog Joakim Gedenryd og representanter fra lokalt næringsliv. 

-Jeg synes det har vært et bra opplegg. Godset og psykologen har vært høydepunktene. Begge snakker om temaene sine på en måte som er enkel å forstå. Det er motiverende å høre at alle normale folk også kan få til det de vil, sier Bødker som uttrykker at livsmestringsuka har gitt han en solid vitamininnsprøytning på veien videre. Han drømmer nemlig om å bli motivlakkerer eller motorbygger på NASCAR. -Det er vanskelig, men jeg skal prøve sa hardt jeg kan. Det hadde vært gromt å få til, fortsetter han. 

Prioriteringer og hardt arbeid

Guttene mener en uke med et slikt fokus kan gi fordeler i klassenes læringsmiljø fremover. -Jeg tror kanskje flere tenker gjennom ting. Vi har hørt mye om ulike følelser og at vi må anerkjenne dem, sier Heen. Han peker på at selv Godset-spillerne, som er toppidrettsutøvere og forbilder for mange, sier at det å håndtere press, stress og tidvis ensomhet er del av hverdagen til en fotballspiller. -De må også ofre mye for å nå målene sine og prestere. De velger bort mye som sikkert er gøy og jobber i stedet hardt og prioriterer å bruke mye tid på riktige ting for å oppnå det de vil. Det kan vi ta med oss, selv om vi er i en annen bransje, avslutter elevene.  

Sif-spillerne Thomas Grøgaard(til venstre) og Niklas Gunnarson snakket blant annet om hvordan man kan håndtere press fra supportere, presse og sosiale medier.