Livsmestringsuke på Teknologi- og industrifag

Marek (17) skal bruke en skoleuke på livsmestring! Blant annet får han prøve seg på jobbintervju hos Aker Solutions og lære om privatøkonomi av programleder i Luksusfellen.

-Håper jeg klarer å svare på alt de spør om, sier Marek som går andre året på Teknologi- og industrifag. Sammen med klassekameratene i vg2 industrifag skal han i uke 41 få bryne seg på helt andre områder enn sveising, dreiing og plateknekk. Da skal de nemlig begi seg ut på en tverrfaglig prosjektuke med livsmestring som overordnet tema. -Målet er å forberede elevene på livet som venter dem etter skolen. En del av våre elever flytter eksempelvis på hybel allerede første året i læra, sier kontaktlærer Kjetil Hefte.

I løpet av livsmestringsuka vil elevene få opplæring i intervjuteknikk, mental helse, utenforskap, ernæring, ergonomi og personlig økonomi. Til det har prosjektlærerne hentet inn både intern og ekstern kompetanse. Blant annet har industrigigantene Aker Solutions og PG Flow Solutions takket ja til å gjennomføre profesjonelle jobbintervjuer med et utvalg av elevene. Marek er en av de som er plukket ut. -Jeg er spent og gruer meg litt. Jeg vet jo ikke hva slags spørsmål som kommer. Det blir spennende å føle hvordan det er å sitte i et ekte jobbintervju. Jeg er glad for muligheten, forklarer 17-åringen. Videre forteller han at  intervjuet gjennomføres på Aker sine kontorer i Lier. I etterkant skal han dele erfaringene med resten av klassen sin.

Lene Drange, Luksusfellen. TV3/Rune Bendiksen  Et annet høydepunkt blir besøk av Lene Drange, økonom og programleder for Luksusfellen. Hun skal gi klassene gode råd om personlig økonomi. I forlengelsen av hennes foredrag vil elevene jobbe med sitt eget, fremtidige privatbudsjett med lærlinglønn og alle relevante utgifter.

Livsmestring er et av flere tverrfaglige temaer i de nye læreplanene, som skal bidra til at elevene står bedre rustet til å håndtere voksenlivet.

Til toppen