Luftveissymptomer etter påskeferien? Hold deg hjemme og test deg så fort som mulig

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol - Klikk for stort bilde Shutterstock  Påskeferien er over og vi skal tilbake til hverdagen. Nå er det ekstra viktig at alle bidrar til å redusere smittetrykket i kommunen!

Derfor oppfordrer vi alle elever og ansatte som har luftveissymptomer til å ikke møte på skolen etter påskeferien. Gjelder dette deg bør du bestille koronatest så raskt som mulig. Kommunens testkapasitet er god, så både testtidspunkt og resultat vi komme relativt raskt. 

Her kan du lese kommuneoverlegen sin uttalelse om oppstart etter påskeferien: 

- Den kommende uka når mange er tilbake fra påskeferien, vil gi oss svar på hvordan smittetrenden utvikler seg. Vi forventer at innbyggerne våre har fulgt de tydelige anbefalingene fra nasjonale helsemyndigheter, og da bør vi i utgangspunktet se en ytterligere reduksjon i smittetallene. Samtidig vet vi at ferieperioder tidligere har gitt økning i smitte og forberedt på at smitten kan stige etter en ferietid hvor mange har reist til andre regioner, sier kommuneoverlegen.

Han minner om at kommunens testkapasitet er veldig god og at alle med svært lette luftveissymptomer eller sår hals må bestille time til koronatesting før de går tilbake på jobb, skole eller barnehage etter påskeferien.

Vi minner om at teststasjon for symptomfri testing er åpent utenfor skolens lokaler onsdager og fredager. Her kan alle som ønsker teste seg uten å bestille tid på forhånd. 

Til toppen