Fikk sveiseutstyr for 100 000 kroner

Gleden var stor da utstyrsleverandøren TESS besøkte linjen for Teknikk og industriell produksjon og overrakte sveiseutstyr for 100 000 kroner.

- Skulle vi kjøpt dette utstyret selv, ville det spist en tredjedel av budsjettet vårt, sier avdelingsleder Tom Skjeldrup og er strålende fornøyd med gaven fra TESS som ble overrakt i uke 23. Utstyret avdelingen fikk var to ESAB TIG-sveiseautomater og en ESAB MIG-sveiseautomat. Lærerne har fått opplæring i bruk av utstyret, og det er også bygd opp et reservelager.

 

Gjensidig nytte
Egil Kløften fra TESS kan fortelle at gaven også er til nytte for utstyrsleverandøren selv. - Framtidige kunder lærer apparatene å kjenne samtidig som man sikrer seg folk med god kompetanse. Dessuten er det viktig at de som går på skolen bruker det samme utstyret som venter dem i arbeidslivet, sier Egil Kløften.

Også rektor Dag Siljan er enige i at dette er en vinn vinn situasjon: - Næringslivet støtter oss med ting vi trenger for å utdanne dyktige og oppdaterte fagfolk. Tilbake kan vi tilby faglærte personer med kompetanse på det aller nyeste, sier Siljan fornøyd. Likevel er rektor klar på at skolen ikke binder seg på noen måte til de som gir gaver.

Til toppen