Kvalifisert til fylkesmesterskap

Sterk skolekonkurranse for VG2 kokk- og servitørfag, vinnerne kvalifisert til fylkesmesterskapet i januar.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra venstre: Kenneth, Patrysja, Rubin, Hans Elias, Martin og Magnar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vinnerlaget besto av Patrycja Tylewska, Hans Elias Karlsen Elmung, Kenneth Karlsen og med Stine Julie Simonsen som reserve. Nummer to ble laget bestående av Martin Arvesen, Ruben Drengsrud Dahl, Gunnar Hreinn Gunnarson og med Magnar Haug Hårstad som reserve. 

Oppgaven var todelt, en teoretisk del og en praktisk del på kjøkkenet. Oppgaven gikk ut på å lage en søndagsmiddag med suppe som forrett til 6 personer med bordmeny. Begge rettene skulle så langt det lar seg gjøre være basert på lokale og økologiske råvarer fra eget fylke. Dersom enkelte råvarer ikke finnes, skulle det brukes norskproduserte råvarer. Kravet til bruk av lokale, økologiske og eventuelt norske råvarer var absolutt. 

  

Arbeid på kjøkkenet 
All mat ble laget på kjøkkenet under konkurransedagen. Unntak var eventuell kraft og glacé som kunne bringes med. Bedømmingen la vekt på råvarebehandling, ressursutnyttelse, gode arbeidsmetoder og miljø. Presentasjon av rettene, utseende og smak er tre andre suksesskriterier av betydning. I tillegg ble hygienekriterier vektlagt. 

  

Vi gratulerer vinnerne og deltakere og ønsker lykke til videre i konkurransen! 

Til toppen