Skoletilbud til mange elever i sommerferien

Nærbilde av elevs hender som snitter asparges - Klikk for stort bilde I sommer har Åssiden vgs tilbud til ulike grupper til elever. Til sammen får 72 elever tilbud om faglig og/eller sosiale opplegg.  

Gjennom hele sommeren har Åssiden vgs tilbud til ulike grupper elever.

  1. Tidlig oppstart i eksklusiv sommeraktivitetsuke i avd. restaurant- og matfag (RM)

Sommeraktivitetsuka varer i fem dager, fra onsdag 4. august til tirsdag 10. august i utdanningsprogram for restaurant- og matfag (RM). Dette tilbudet gis til utvalgte elever i 10. klasse i Drammen kommune. De som nå avslutter 10. klasse har ikke blitt kjent med Åssiden vgs gjennom Åpen dag, praksisdager eller arbeidslivsfaget pga pandemien. Her får elevene en mulighet til å komme skikkelig godt i gang!

I løpet av de fem dagene skal vi ha det gøy! Du blir bedre kjent med Åssiden videregående skole, flere nye ungdommer, og ikke minst lærere og andre ansatte på skolen. Du får en tyvstart på programfag ved å gjøre ulike praktiske oppgaver med tett oppfølging. Vi skal boltre oss i verksteder og kjøkken, og prøve praktisk arbeid på en måte som gir lærelyst og motivasjon.

Sommeraktivitetsuka varer i fem dager, fra onsdag 4. august til tirsdag 10. august i utdanningsprogram for restaurant- og matfag (RM). Skoledagen er fra kl. 09.00 til kl. 14.30 og du skal spise frokost og lunsj hver dag sammen med andre unge og med de ansatte i avdelingen. 

Det er maksimalt plass til 12 elever og ungdomsskolen rekrutterer elevene. Tilbudet er helt gratis.

  1. Sommerskole med opplæring og eksamen i kroppsøving for Vg2 og VG3-elever som ikke har bestått kroppsøving

Vi skal ha en klasse i fagkode KRO1005 en klasse i KRO1006. Erfaring viser at det er mye lettere for den unge å ta opp igjen faget sammen med andre og under opplæring av lærer enn å gjøre dette alene. I tillegg lover KRØ-gjengen av det skal være gøy! Påmeldingsfristen fredag 11. juni. Les mer her:  https://viken.no/tjenester/skole-og-opplaring/opplaring-i-skole/sommerskole/  

Målgruppe: VG2 og VG3-elever med stryk i KRØ. Tilbudet er helt gratis.

  1. Sommeraktiviteter for elever

Sammen med Forandringshuset og øvrige lavterskeltilbud for ungdom skal vi skape gode opplevelser for enkelte elever på Åssiden vgs i overgangen fra skole til sommerferie, gjennom sommerferien og i overgangen fra sommerferien til skolestart i august. Vi skal jobbe med livsmestring og karriereveiledning, bygge robuste relasjoner og sikre alle en opplevelse av fellesskap og tilhørighet.   

Målgruppen: Inntil 30 elever som inviteres av skolen. Tilbudet er helt gratis.

Til toppen