Vg3 Interiør

Vil du bli interiørkonsulent og jobbe med design og planlegging av gode rom? Nordmenn tilbringer mye tid i hjemmene sine og stadig flere ønsker hjelp til planlegging og design av interiørløsninger. Dette kan bli din fremtidige jobb!

elever i klasserom - Klikk for stort bilde Vg3 interiør gir deg kompetanse til å jobbe i interiørbutikker eller med kjøkken– og baderomsinnredning. Du kan også jobbe som stylist for bedrifter eller privatpersoner. Boligstyling i forbindelse med salg av hus og hytte er også et voksende marked, som stadig flere eiendomsmeglere og selgere ser verdien av. Å bli en del av teamet til arkitekter og interiørarkitekter er en annen yrkesvei. Du kan også starte din egen bedrift.

Undervisningen er lagt opp i prosjektbaserte oppgaver der du får erfaring med å innrede stue, kjøkken og bad i private boliger, og noen områder i offentlig miljø. I løpet av skoleåret jobber vi med reelle kunder og du får mulighet til å være utplassert i en interiørbedrift. Klassen reiser på besøk til interiørbedrifter i nærmiljøet og til agenter i Oslo for å bli kjent med utvalget innen møbler, belysning, tekstiler og materialer. Disse besøkene , sammen med utflukter til møbel- og interiørmesser, gir inspirasjon og oversikt over hva bransjen kan tilby.

Som elev hos oss vil du bli utfordret til å være kreativ og løsningsorientert, samtidig som du bør være interessert i interiørdesign, form og farge, materialer og interiørprodukter. Du vil jobbe mye med planløsninger, materialvalg, trender, kultur- og stilhistorie. I tillegg vil du lære å bruke digitale hjelpemidler for å tegne to- og tredimensjonalt. Illustrasjon, tekst, markedsføring, kostnadsberegning og kundebehandling inngår også i faget 

Kjerneelementer i faget 

-Prosjekt og interiørprosjektering 

-Kundebehandling og interiørveiledning 

-Entreprenørskap 

Programfagene du møter heter kunde og kommunikasjon og prosess og prosjektering

Du kan lese mer om vg3 interiør på vilbli.no

design av kjøkken - Klikk for stort bilde Åssiden vgs     

Til toppen