Vg2 Kjøretøy

  

Dette er spesialiseringen for deg som ønsker å bli bilmekaniker. Skolen har et stort og moderne bilverksted med mange biler elevene får mekke på. På vg2 Kjøretøy får du en praktisk hverdag, der du lærer alt du trenger å vite om service og reparasjoner før du skal ut i bilbransjen som lærling. I løpet av året på vg2 får du to praksisperioder ute i bransjen for å skaffe deg verdifull erfaring.  

Vg2 kjøretøy handler om feilsøking, reparasjon og vedlikehold av ulike typer kjøretøy. Programfagene skal bidra til å utvikle elevenes kompetanse i arbeid på mekaniske, elektriske, elektroniske, pneumatiske og hydrauliske komponenter og systemer på kjøretøy. Det omfatter også å medvirke til at kjøretøy, motorer komponenter og deler beholder sin kvalitet over tid for å ivareta samfunnets begrensede ressurser. Programfagene skal bidra til å utvikle elevenes kompetanse i reparasjon av kjøretøy og motorer og valg og innkjøp av deler og utstyr. Elevene skal også utvikle kompetanse i veiledning av kunder om reservedeler og utstyr til kjøretøy og motorer.

Kjerneelementer i faget

-Systemforståelse

-Reparasjon og dokumentasjon 

-Helse, miljø og sikkerhet

Programfagene heter Verkstedarbeid og Dokumentasjon og kvalitet. På timeplanen har du også fellesfagene norsk, samfunnskunnskap og kroppsøving.

Du kan lese mer om vg2 kjøretøy på vilbli.no

  

Til toppen