Elever på byggfag ble vinnere av klimamesterskapet

Klasse 1BAB tok flest poeng og hadde mange varierte klimatiltak. De ble vinnere av klimamesterskapet, tett fulgt av elevene på Vg2 helsefagarbeiderfag og med klasse 1STC på tredje plass.

To uker med fokus på klima og miljø

Klimamesterskapet, også kalt Bjertnesmesterskapet i miljøinnsats og fotavtrykk, ble arrangert i uke 17 og 18, mens skolen fremdeles var på rødt nivå.

I løpet av disse ukene var klima og Co2-utslipp tema i flere fag på alle trinn og elevene fikk fokusere ekstra på bærekraft, samfunnsansvar og personlig forbruk.

Elever og ansatte konkurrerte blant annet om å få flest miljøpoeng ved å kutte i personlig forbruk og spare Co2-utslipp. Handlinger som sparer Co2-utslipp, ble loggført i en app og det ble konkurrert i team mot andre klasser på skolen.

Overskuddsbord

Overskuddsbord er et arrangement hvor man går sammen og forvandler mat som er på vei til å havne i søpla, til et festmåltid. Matvarer som er til overs, eller som snart går ut på dato, kan man for eksempel få tak på i lokale butikker og restauranter. Det er mye mat som er merket med «best før», men som ofte er «like god etter».

Elever og ansatte laget et overskuddsbord i skolegården med gratis lunsj for de elevene og klassene som var på skolen den aktuelle dagen. Neste gang vi arrangerer klimamesterskap, håper vi at pandemien er over, slik at alle kan være på skolen og ta del i felles aktiviteter og overskuddsmåltid!

Premier

Klassen som vant, 1BAB, fikk 4000 kroner i premie. Pengene kan brukes til en aktivitet for klassen. Juryen uttaler:

 "1BAB har gjort en strålende innsats i klimamesterskapet. De har kildesortert, plukket søppel, gjennomgått praksisen på byggfag og gjort gode miljøtiltak. De var også absolutt best i registreringen av klimapoeng."

Klasse 2HAA kom på andre plass. De fikk 1500 koner i premie til en aktivitet for klassen.

Tredje plass gikk til 1STC, som har fått sjokoladepremie til hele klassen

Takk for innsatsen til alle som var med og deltok i konkurransene – og en spesiell takk til lærerne Stine, Håvard og Cecilie, som sto bak arrangementet!

Til toppen