Godt nytt år og takk for det gamle!

Første termin i skoleåret er snart historie. Her er et lite tilbakeblikk på noen av høsthalvårets små og store begivenheter og aktiviteter på Bjertnes.

Litt av hvert av aktiviteter gjennom høsthalvåret

Miljøarbeider Marianne og norsklærer Jørgen har arrangert boklunsj med servering flere ganger i A-timer. Hver torsdag har det vært strikkelunsj i biblioteket for alle interesserte. De ivrige realfagslærerne Vigdis, Kjerstin og Cecilie har villig lært bort både enkle og mer kompliserte strikketeknikker.

Det har også vært en jevn trafikk av elever for å låne bordtennisracketer og biljardkøer, og miljøarbeider har hatt diverse fotokonkurranser med premier til klasser og enkeltvinnere. Mange har vært innom miljøarbeiderens kontor i biblioteket for å tegne, male, perle eller bare prate.

I ukene før jul var det selvsagt juleverksteder og pepperkakebaking over en lav sko. Elevene på barne- og ungdomsarbeiderfag, helse- og oppvekstfag og tømrerfag stilte tradisjonen tro ut pepperkakehusene sine og sørget for juleduft og julestemning.

Elevrådet er miljøskaper

I starten av skoleåret var elevrådet på overnattingstur for å bli bedre kjent og planlegge aktiviteter utover høsten. De har hatt informasjonskampanjer om brystkreft og prostatakreft, deltatt i planlegging av verdensdagen for psykisk helse og - ikke minst - arrangert internasjonal kulturdag for hele skolen. Kulturdagen kan du lese om i denne artikkelen.

Styret i elevrådet velges i 2. termin. I disse dager er elevrådet derfor på jakt etter nye styremedlemmer.

Plakat med teksten "Elevrådsstyret trenger deg! Make Bjertnes great again". - Klikk for stort bilde Elevrådsstyret/Bjertnes vgs

Disse fire funksjonene i styret skal velges:

  • Elevrådsleder og kommunikasjonsansvarlig
  • Nestleder og sekretær
  • Miljøansvarlig
  • Økonomiansvarlig

Her kan du lese mer om elevrådet og deres oppgaver.

Tre damer står utenfor hovedinngangen under en plakat med temaet for verdensdagen 2022. - Klikk for stort bildeStine, Monica og Marthe var velkomstkomité på verdensdagen for psykisk helse i oktober. Bjertnes vgs

Verdensdagen for psykisk helse

Elevtjenesten markerte verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober sammen med elever og ansatte. Årets tema var: "Vi trenger hverandre. Løft blikket!" Det var tilbud om aktiviteter for alle: 

  • bordtennis i aulaen
  • digitalt skihopp i det lille auditoriet
  • FIFA i SSR-kaféen i 1. etasje
  • strikkekurs på biblioteket
  • sjakkspill på biblioteket
  • brettspill på stua

DKS - Den kulturelle skolesekken

Skolen er så heldig å ha en dyktig kulturformidler, Anne-Britt, i personalet. Hun sørger for å hanke inn utøvere gjennom Den kulturelle skolesekken og organisere besøkene til beste for elevene. Kulturutøverne kommer til oss med flotte forestillinger, konserter, forfattermøter og filmer. Denne høsten har elevene fått delta på arrangementer både på skolen og i storsalen i Kulturhuset Flammen. Det har vært standup om livsmestring, kortfilm om hva det vil si å være kvinne, forestilling om det å bli voksen og animert dokumentarfilm om å være på flukt fra krig og lete etter et sted å kalle "hjem".

Kulturkontakten vår forteller at hun får positive tilbakemeldinger fra de som kommer til skolen. Elevene oppfører seg pent. Det er hyggelig å høre! Vi gleder oss til nye arrangementer i neste termin.

Aktivitetsdag, sportslige utfordringer og besøk av Forsvaret

Den årlige aktivitetsdagen for hele skolen på høsten var som vanlig godt planlagt og gjennomført av en fast og erfaren arrangementskomite blant personalet. Den kan du lese om i en egen artikkel.

Elevene i breddeidrett har vært med på NM-kvalik i volleyball på Hadeland videregående skole, der de tapte knepent i 8-dels finalen.

Fotballgruppa i toppidrett har deltatt i Kiwi Natt-cup, også på Hadeland videregående skole. De vant cupen. Kampene foregikk gjennom natta til lørdag. Lørdag formiddag var det finale og den vant de. 

Vi er stolte av alle idrettselevene og lærerne som fulgte dem. 

Plakat om "førstegangstjeneste" i aulaen på Bjertnes. - Klikk for stort bildeFørstegangstjeneste på Bjertnes NRK

Kompani Bjertnes?

I november hadde skolen besøk av Forsvaret, som kom for å informere om sesjon, førstegangstjenesten og utdanning i forsvaret.

I etterkant oppsto det en viss bekymring blant noen om hvorvidt de kom til å klare de fysiske kravene til førstegangstjenesten.

Dermed ble det arrangert "førstegangstjeneste" i en A-time med "Kompani Bjertnes", det vil si lærerne Johnny, Herman, Porang, Sondre og Petter. Øvelsene var pullup, lengde uten tilløp, kast med medisinball og ball over bukk.

 

Faglige aktiviteter

Halvåret har selvfølgelig også vært fylt av ulike faglige aktiviteter, og dette er bare noen av dem:

Andre termin står for døra

Faglige, kulturelle og sosiale aktiviteter fortsetter i andre termin, som starter mandag 16. januar. Vi gleder oss!